[media=96631,96633,96635,96637,96638,96640,96641,96644] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу»

Незрячі їдуть на велосипедах не вперше – раніше для них організовували двохколісні прогулянки на тандемах у Стрийському парку.

Цього разу маршрут благодійного велопробігу «Бачу! Можу! Допоможу!» включатиме не тільки Львів, а цілу Західну та Центральну Україну: Львів - Рівне - Житомир - Київ - Черкаси - Умань - Вінниця - Чернівці - Івано - Франківськ - Львів.

Марта, співорганізатор велопробігу, розповідає: «Мета акції – розказати, що незрячі люди не є винятком, що вони можуть бути такими ж повносправними як і ми. По дорозі будуть кілька івентів та пригод, але жодного екстріму, організовані ночівлі . На першому місці в тандемах їдуть спортсмери, які керують велосипедами, на другому місці - незрячі. В їхні обов'язки входить лише крутити педалі. разом вони будуть долати різні перешкоди та отримувати емоції».

Під час велопробігу збиратимуть кошти для центру дозвілля та неформальної інклюзивної освіти зрячої та незрячої молоді – «Сенсотеки». Її розташують у громадській бібліотеці-філії ЦБС №18 у Стрийському парку. Там проводитимуть уроки англійської мови, орієнтування на місцевості для незрячих людей, перегляд адаптованих мультфільмів, поетичні вечори тощо.

ІА "Вголос": НОВИНИ