[media=164447,164448,164449,164450,164451,164452,164453,164454,164455] 

Про це повідомляє власкор «Вголосу».

«Вірте в себе! Коли ви починаєте їздити на змагання, то чим вищий їх рівень, тим більше хвилювання – вчіться його переборювати», - таким було побажання плавчині Марини Стабровської юним спортсменам та діткам з інвалідністю, які 6 жовтня прийшли на зустріч з паралімпійцями в одну з популярних львівських кав’ярень.

Про свій шлях у великий спорт, труднощі на цьому шляху та способи їх подолання  розповідали олімпійський чемпіон з фехтування на візках Антон Дацко, володар срібної та бронзової медалей в Ріо-де-Жанейро, легкоатлет Роман Павлик.

Про те, як спорт допомагає знайти сенс у житті, розвиватися фізично, з дітьми також поділились й інші учасники Паралімпіади, які не піднімались на п’єдестал, але дуже достойно захищали спортивну честь України: срібний та бронзовий призер Чемпіонату світу з плавання Мар’ян Квасниця (він у Ріо був четвертим), плавчиня Марина Стабровська та легкоатлетка Орися Ільчина.

У зустрічі взяли участь багато дітей з інвалідністю, переважно з вадами слуху. Багато з них також займаються спортом і мріють здобувати олімпійські медалі та чемпіонські титули. «Ми хотіли, щоб діти надихнулись прикладом наших чемпіонів і змогли подолати будь-які бар’єри на шляху до перемоги», - зазначила представник організаторів заходу Юлія Карбонарова.

Особливо показовим для дітей є приклад 33-річного фехтувальника з порушенням опорно-рухового апарату Антона Дацка з містечка Буськ на Львівщині. Він травмувався в 11 класі, але навіть із важкою травмою хребта повернувся не лише до навчання, але й до занять спортом. Перепробував різні види й дисципліни – настільний теніс, стрільбу з лука, але врешті зупинився на фехтуванні, оволодів шаблею і рапірою. На тренування їздив і маршрутками, і електричками. А тепер радить дітям не лише тренуватись самим, але й допомагати один одному.

Олімпійський чемпіон Дацко каже, що дуже важливо в житті бачити можливості, і максимально їх використовувати. «Не падайте духом! Не зупиняйтесь на досягнутому, весь час прагніть більшого! І тоді обов’язково переможете», - зарядив діток позитивом Антон Дацко. 

ІА "Вголос": НОВИНИ