[media=120537,120540,120542,120545,120547,120549,120551,120554] 

Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Нагадаємо, за рішенням Галицького районного суду, взято під варту екс-радника міського голови Львова Андрія Федоренка. Таку міру запобіжного заходу йому обрано за завдану бюджету шкоду в розмірі 2 млн 249 тис. грн, що підтверджено висновками судово-економічної експертизи та актами КРУ. Федоренка звинувачують у закупівлі за завищеною ціною німецьких трамваїв, що були у вжитку, для Львова. Йому висунуто підозру за ч. 5 ст. 191 ККУ.

Однак Комітет підприємців Львівщини дії влади називає абсурдними: «Адже 8 років тривало слідство, Андрій Федоренко з’являвся на всі допити, не чинив перешкод, не становив загрози чи намагався втекти, однак на дев’ятий рік без вироку суду його запроторили в СІЗО».

Також підприємці обурюються розміром застави, яку встановив суд, а саме – 6,8 млн грн.

«До прикладу, «діамантовий прокурор» Корнієць отримав заставу в розмірі 3,2 млн грн, «регіонал» Єфремов – 61 тис. грн, сепаратиста Шевцова взагалі відпустили. Федоренко, виявляється, є найнебезпечнішим з них, і його потрібно згноїти в СІЗО. Ось ця звичка як жила, так і живе в цих синіх мундирів. Ніякі революції, люстрації на це не впливають», – наголошує керівник КПЛ Андрій Гринчук.

Він додав, що тримати під вартою такого патріота, учасника Майдану не відповідає ні нормам закону, ні моральним засадам.

Федоренка взяли під варту на 60 днів, однак Андрій Гринчук пояснює, що це не повинно вводити в оману, адже суд зазвичай завжди цей термін продовжує.

Зрештою, до пікетувальників вийшли представники прокуратури й запросили їх до громадської приймальні.

Нагадаємо, трамваї чеського виробництва фірми TATRA, які закупив Львів у Німеччині, надходили двома партіями: у 2007 році і 2008 році. Загалом місто купило 21 трамвай.

Та вже 1 квітня 2009 року прокуратура Львівської області порушила  кримінальну справу за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах службовими особами ЛКП «Львівелектротранс» та ТзОВ «С», вчиненого за попередньою змовою з невстановленими особами, за ознаками злочину, передбаченого ст. 191 ч. 5 Кримінального кодексу України.

Тоді  ЛКП «Львівелектротранс» очолював Андрій Федоренко, який завчасно 30 березня 2009 року звільнився. Перед повідомленням з прокуратури була ще інформація з КРУ у Львівській області, в якій було сказано, що це комунальне підприємство уклало угоди на поставку вживаних німецьких трамваїв із двома українськими фірмами.

Внаслідок такого посередництва вартість придбаних трамваїв зросла на 4,4 млн грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ