[media=168082,168083,168084,168085,168086,168087,168088,168089,168090,168091,168092,168093,168094] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Чемпіонат України з кінного триборства, який днями завершився у Жашкові Черкаської області, видався доволі результативним для львівських вершників. Переможцями стали як юні вершники, так і досвідчені майстри кінного спорту.

За підсумками трьох днів змагань, ІІ місце в короткій програмі рівня складності в одну зірочку (1*CNC) посів 16-річний вихованець ДЮСШ «Буревісник» Максим Думич, який виступав на коні Альханті. У довгій програмі рівня складності в одну зірочку (1*CNC) друге і третє місце одночасно здобув Юрій Дуля (КСК «Вікторія»), який їхав на двох конях – Іберія та Дайміо. Петро Плекан на коні Рекруті (ДЮСШ «Буревісник») залишився другим за програмою складності у дві зірочки (2*CNC). 

Цьогорічний виїзд львівської збірної на чемпіонат України з кінного триборства став можливий завдяки підтримки президента Федерації львівської області з кінного спорту Віктора Доскіча та управління фізичної культури і спорту.

«Федерація кінного спорту Львівської області пишається нашими львівськими спортсменами, які займають призові місця на чемпіонатах України, чемпіонатах області на міжнародних змаганнях. Ці люди – гордість нашої Федерації, гордість нашої громади, гордість Львівської області, загалом. Ми радіємо перемозі наших львівських вершників. Нам є ким, і чим пишатися», – наголосив Віктор Доскіч.

За словами Оксани Гут, директора ДЮСШ «Буревісник», такі виїзди на національні старти вкрай необхідні для набуття досвіду вершників і коней. «Підростає нове покоління вершників, на яке ми покладаємо великі спортивні надії. Зокрема, Максим Думич, попри юний вік, уже є призером чемпіонату України з триборства. Інша наша вершниця Іванчук Катерина стала четвертою – це також непоганий результат», – резюмувала директор ДЮСШ «Буревісник» Оксана Гут.

Нагадаємо, кінне триборство є однією з трьох дисциплін класичного кінного спорту, представлених на Олімпійських іграх. Сучасні змагання складаються з трьох різних випробувань: виїздка, конкур та крос. Вони проходять у різні етапи один за одним, протягом яких вершник виступає на тому самому коні.

Змагальна програма рівня трьох зірок складності дає можливість отримати кваліфікацію для участі в міжнародних європейських першостях. Програми рівня 1 і 2 зірок дозволяють молодим вершникам і коням отримати допуск на турніри вищого рівня складності.

ІА "Вголос": НОВИНИ