[media=64843,64844,64845] 

Першим Катю на зупинці «Чабани» зауважив бездомний Олександр на прізвисько Зеленка. За його словами, під’їхала стара біла іномарка, відкрилася задні двері – і крихітну дівчинку виштовхали на зупинку. Машина рвонула вперед, а маля розгублено озиралося.

«Дитина зростом мені по коліно стояла і дивилася по сторонах. Я почав дзвонити в міліцію, але там порадили звертатися в соціальні служби і кинули трубку. Я не міг залишити Катю на вулиці, адже ступи вона крок – і опиниться на дорозі під машиною», – розповідає Зеленка.

Чоловік взяв дівчинку і поніс на кладовище, яке знаходиться недалеко від цього місця – саме тут він і мешкає. Прямо на землі лежить шматок старого матраса. Всю ніч бездомний тримав малу на руках, грів своїм тілом. «Вона сильно плакала, просила молока і кликала маму. На ногах були кросовочки, надіті на босу ногу, вона була вся брудна, я її помив», – каже чоловік. Він назбирав на кладовищі цукерок і нагодував ними дитину, а в сусідньому магазині купив їй великого розміру червоні шкарпетки. Маленьких там не виявилося. До вечора зрозумів, що з дитиною треба щось робити, адже ночі холодні і довго на вулиці дівчинка не протримається. Тоді він і повів малятко до розташованого неподалік ресторанному комплексу «Чабани».

«Цей бездомний прийшов до нас у вівторок близько 4 години, підійшов з заднього входу і каже, що це не його дитина. Я запитав у дівчинки, де вона живе, відповіла, що вдома. Запитую: «Їсти хочеш?» Каже: «Дуже». Нагодували її рисом з овочами і котлетою. А вона попросила морозиво і молоко, ми дали. Потім викликали міліцію», – розповів начальник охорони ресторану Володимир Карповець. Співробітники подарували дівчинці ведмедика з сердечком і дали цукерок.

Бездомний Олександр в міліції почув, що Альона, мама Каті, працювала на трасі повією. Приїхала вона в Київ з Черкаської області, познайомилася тут з колишнім зеком. Жила з ним, працювала на трасі. Але в останні дні ця парочка зникла – можливо, вони розуміють, що за те, що кинули дитину їм світить кримінальна відповідальність.

Журналістам вдалося отримати фото матері – повії Альони Коржук, яка кинула під Києвом свою дворічну дочку Катю.

На фотографії жінка разом зі своєю кумою Іриною. Обидві вони з Кіровоградської області.

Можна припустити, що Коржук не надто стежить за собою: волосся брудне, під очима мішки, куртка в плямах.

Джерело: Вести

ІА "Вголос": НОВИНИ