[media=147527,147528,147529] 

Гостями презентації стали митці, дипломати, експерти, журналісти й поціновувачі сучасного мистецтва, повідомляє Укрінформ.

«Це непересічна подія для зміцнення міжнародного іміджу України, тієї «м’якої сили» просування національних інтересів, про яку всі зараз говорять. Вона дає змогу донести світові сигнал про те, що наша держава змінюється – політично, економічно, культурно та духовно», – прокоментував відкриття експозиції Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

Він підкреслив, що світ має побачити, який «невичерпний потенціал» має Україна для реалізації найсміливіших мистецьких ініціатив, що слугує основою для креативних задумів. За словами Єльченка, виставка також є «чудовою платформою для генерації ідей просування України на міжнародній арені».

Український художник Микола Бабак відомий своєю участю в 51-ій Венеціанській бієнале з Національним проектом. Євген Матвєєв – лауреат срібної медалі Академії мистецтв СРСР. Обидва є лауреатами Національної премії ім. Тараса Шевченка та мають звання «Народний художник України». Три роки тому вони об’єднали свої творчі пошуки та створили кілька масштабних проектів.

Галерея сучасного мистецтва Олександра Герцмана розташована на Бродвеї, й цього року відзначає свою восьму річницю з моменту заснування. Сам Олександр Герцман – уродженець українського міста Дніпро, втім уже тривалий час проживає в Сполучених Штатах. До речі, ця галерея є єдиною в Нью-Йорку, а можливо, на всьому східному узбережжю США, якою володіє українець.

Екпозиція в галереї за участю, в тому числі, творчого тандему «БМ Бабак-Матвєєв», триватиме до квітня наступного року. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ