[media=121453,121455,121456,121457,121458,121460,121461,121463,121464,121465,121466] 

Про це посадовець заявив сьогодні у Львові під час зустрічі з представниками громадськості, які завадили представленню колективу в. о. головного прокурора області Віталія Мякішева й обізвали його «парашутистом», передає кореспондент «Вголосу».

«Прокуратура Львівщини не може бути «безголовою», їй потрібен керівник. І я не згоден з назвою «парашутист» (так активісти назвали нового прокурора області – авт.), оскільки ми всі є громадянами України. Неправильно давати оцінку людині, яка тільки-но прийшла і ще нічого не зробила. Неправильно судити людину, яка не зробила нічого поганого. Мякішев є відкритою до суспільства людиною і розглядати будь-які справи і рішення чесно і справедливо. Якщо ця людина не виконає покладених на неї обов’язків, її буде звільнено», – зазначив заступник генерального прокурора України – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Він також сказав, що Віталій Мякішев, якого наказом генпрокурора Шокіна призначено на посаду, родом із Хмельниччини, він протягом останніх 13 років працював у Житомирській області.

«М'якішев не «парашутист». Людина працювала на Житомирщині, не мала жодних компроматів, і, зрештою, є чинне та законне рішення про його призначення на посаду виконувача обов’язків голови прокуратури Львівської області», – пояснив Холодницький.

Своєю чергою, новопризначений в. о. голови прокуратури Львівської області Віталій Мякішев сказав, що готовий був до такого прийому на Львівщині.

«Взагалі я був готовий до такого прийому, бо Львів є специфічний регіон, близький до Європи, проєвропейський. Тому внутрішньо був готовий. Я також готовий до співпраці з громадськістю. І якщо громада вимагає цього, відповідатиму на всі запитання. Мені нічого приховувати. Я не брав участі у злочинних «діамантових» справах. 13 років працював прокурором у районі. Не було проблем. За рік праці в Житомирі на посаді заступника прокурора області від громади також не було нарікань і скарг», – запевнив Мякішев.

Окрім того, він відзначив, що встиг познайомитися з проблемами Львівщини і вивчив стан злочинності.

Як писав «Вголос», сьогодні активісти Львова завадили представленню нового прокурора Віталія Мякішева і виступили проти тіньового призначення керівника обласної прокуратури.

Згодом представники громадськості домовилися з новим прокурором області про відкрите обговорення його діяльності й призначили зустріч на вівторок, 5 квітня, на 10:00.

ІА "Вголос": НОВИНИ