[media=168246,168247,168248,168249,168250,168251,168252,168253,168254,168255] 

Про це повідомляє власкор «Вголосу».

«Проект «Віршована алея» назрівав у мене уже давно. Розпочали роботу 2 липня. Схожі ініціативи є в багатьох містах України, коли активні люди виносять мистецтво в маси. У Львові поезію в маси виводить команда Projekt #1. Наше місто є дуже молодим і ми хотіли внести в нього якусь свою родзинку, свою особливість», - розповів керівник молодіжного центру «Нові крила» Павло Медина.

На реалізацію проекту активісти центру виграли грант за программою Британської Ради «Активні Громадяни». Також до співфінансування долучився фонд «Прибужжя», який надав кошти для закупівлі засобів захисту.

За словами Павла Медини, поезію для «Віршованої алеї» групують та ретельно відбирають, а охочих долучитися до цієї справи з кожним днем стає більше.

«Твори можуть бути як авторські, так і авторів, які вразили людину чи просто закарбувалися в пам'яті. Поезія у нас є як класиків української літератури, так і сучасних авторів також, є й твори митців світу українською мовою та мовою оригіналу (французькою, англійської, польською тощо). Проект з кожним днем набирає обертів, бо долучаються нові люди. Вони пишуть, телефонують і запитують на котру годину ми починаємо та чи знайдемо для них фарби й пензлик», - зазначив він.

Керівник МРЦ «Нові крила» зауважив, що на проект «Віршована алея» перехожі переважно реагують позитивно, декотрі навіть віддячують за працю.

«Люди реагують в більшості позитивно. Деякі питають чи це не вандалізм і чи маємо на це всі потрібні дозволи. Багато просто дякують, що ми взялися за це. Був випадок, коли одна з дівчат закінчувала писати вірш Ліни Костенко, тоді до неї відійшла бабуся і відразу впізнала вірш, розповіла, як любить її твори, подякувала за вибір і пішла. Через певний час вона повернулися зі збіркою віршів Костенко та торбиною яблук для усієї команди. Бабуся попросила, якщо буде місце, обрати ще декілька її творів для нашої «Віршованої алеї».

Окрім того, десь надвечір третього дня роботи над проектом під'їхав чоловік на велосипеді. Також розпитав про ідею і чому за це взялися. Сказав, що зранку спізнився на роботу через «Віршовану алею», бо зачитався», - поділився Павло Медина.

Презентація проекту запланована на 20-25 липня, однак активісти не відкидають можливості завершити реалізацію «Віршованої алеї» раніше.

ІА "Вголос": НОВИНИ