[media=167940,167941,167942,167943,167944,167945,167946,167947] 

Про це повідомляє власкор «Вголосу».

Працівники ліцею просять обранців громади залишити керівника закладу Юрія Лазаренка на посаді, адже термін його контракту сплив і сьогодні депутати вирішуватимуть питання про його продовження.

«Ми знаємо, що 13 червня закінчився контракт з нашим директором, і дуже хочемо, щоб обласна рада продовжила надалі з ним контракт. Він нас влаштовує, успіхи навчального закладу за керівництва Юрія Олександровича досить потужні. Раніше комісія не проголосувала за те, щоб продовжити з ним контракт, і це має сьогодні вирішити обласна рада. Ми хочемо, щоб нас почули», – розповіла заступник директора ліцею Світлана Земцова.

Окрім того, під Волинською облрадою зібралися працівники Нововолинського ВПУ, які вимагають виплатити їм зарплати, а учням навчального закладу – стипендії. Сьогодні депутати розглядатимуть можливість фінансування закладу з обласного бюджету.

«Нам виплатили зарплату за березень, квітень і травень, але з першого червня нас не фінансують. Немає ні відпускних, ні зарплат. У нас великі борги за комунальні послуги – більше ніж мільйон гривень. Як далі жити, ми не знаємо. Із 1 червня ми перереєстровані на Іваничівський район, і нас мали б фінансувати з обласної ради, але рішенням бюджетного комітету було про те, що нас можуть фінансувати лише з липня. За червень ми пропрацювали безплатно й сидимо зараз ні з чим. У нас багато дітей-сиріт, які так само не отримують ніякої допомоги», – зазначила працівник училища Тетяна Струк.

Як писав «Вголос», Нововолинське вище професійне училище можуть не включити в мережу фінансування обласних навчальних закладів, якщо не погасить борги.

ІА "Вголос": НОВИНИ