[media=124012,124015,124019] 

Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Люди вимагають від Львівської обласної ради відмовитися від ліквідації і провести впорядкування служби екстреної медичної допомоги шляхом приєднання до наявного Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Львівської і Дрогобицької станцій швидкої допомоги на правах структурних підрозділів.

Як пояснив у коментарі «Вголосу» фельдшер пункту екстреної медичної допомоги м. Радехова Андрій Енджієвський, на сьогоднішнє засідання сесії Львівської облради винесено два альтернативні проекти ухвали. Один передбачає реорганізацію служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Львівській області шляхом ліквідації трьох юридичних підрозділів, а саме: Станції екстреної медичної допомоги м. Львова, Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та Станції швидкої допомоги в м. Дрогобич. На місці цих підрозділів планують створити єдиний Центр медицини і катастроф. Інший передбачає реорганізацію шляхом приєднання підрозділів до наявного Центру медицини катастроф – таке рішення, власне, й підтримують люди.

«Три роки тому нас уже реформували шляхом приєднання до Центру медицини катастроф і ми можемо порівняти те, що було тоді та є тепер. Це небо і земля. Зараз ми виконуємо суто свою роботу – надання медичної допомоги і більше нічого, а раніше нами командували всі. Та й забезпечення медикаментами на сьогодні не до порівняння. Навіщо все руйнувати?» – запитує фельдшер.

Ліквідація служби і створення нової, на думку людей,  загрожує втратою ліцензій на використання важливих медичних препаратів, наркотичних, прекурсорів, що може заблокувати роботу служби як мінімум на півроку, і невиправданими будуть витрати на процедури ліквідації та створення нової служби. Насамперед від такої реорганізації постраждають пацієнти.

Бійці АТО також прийшли на підтримку працівників служби, адже пояснюють, що ті ніколи не відмовляли їм у допомозі, витягували людей фактично з того світу. «Не потрібна жодна реорганізація, треба приєднання. У всіх областях підрозділи приєдналися і немає жодних збурень, усі нормально працюють. У Львові завжди якісь експерименти. Це виглядає так, ніби ви посадили картоплю, доглядали її, зібрали, а прийшов голова сільради і каже: а це вже не ваша картопля, діліть її на всіх», – каже сержант Ярослав.

Нагадаємо, громадськість виступила категорично проти ліквідації Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, який є комунальним підприємством Львівської обласної ради. Працівники служби екстреної допомоги, які прибули з усіх районів Львівської області, відверто заявили, що ліквідацію Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф задумано винятково для зміни керівництва й жодних позитивних реформ вона не передбачає, тим паче, такі реформи вже тривають.

ІА "Вголос": НОВИНИ