[media=122943,122945,122947,122949,122951,122953,122955,122957,122959,122961] 

Як повідомляє кореспондент «Вголосу», діалог між прокурором і громадськістю тривав понад годину й завершився пропозицією Мякішева передати йому в письмовій формі весь озвучений фактаж через прес-секретаря в середу, 20 квітня.

Загалом представники громадськості були налаштовані доволі агресивно. Вони звинувачували колишнього прокурора області та чинних заступників у бездіяльності щодо підриву в лютому 2014 році львівської бази спецпідрозділу «Беркута» й вимагали від новопризначеного прокурора конкретних рішень і дій у цій справі.

Зокрема, координатор ГО «Варта-700» Наталія Шелестак нагадала, що у справі фігурує лише екс-заступник командира «Беркута» Сергій Голуб, який торік утік з України.

«Я вважаю, що не можна в цій серйозній справі підозрювати лише одну людину. Це неправильно, бо, я переконана, він приймав рішення не один. І загалом уже два роки минуло, а відповіді й покарання причетних до підпалу і підриву немає. Це справа честі прокуратури, однак виходить так, що саме на цій справі спотикаються всі прокурори», – наголосила активістка.

Своєю чергою, прокурор області пообіцяв, що справу візьме під особистий контроль, а також призначив відповідальними з цього питання свого заступника Володимира Поліщука, якому допомагатиме інший заступник прокурора Володимир Брездень.

Окрім підриву бази «Беркута», активістів цікавили скандальні незаконні новобудови у Львові, одна з яких на вулиці Снопківській. Прокурор запевнив, що вже є конкретні рішення щодо двох незаконних забудов у центрі Львова, які незабаром буде оприлюднено.

Водночас він наголосив, що невідкладними проблемами в області залишаються вирубка лісів і злочинність. Тому, за його словами, ці питання будуть пріоритетними.

Під час зустрічі також ішлося про необхідність оновлення складу консультаційної ради при прокуратурі області, термін діяльності якої спливає в червні цього року. Віталій Мякішев закликав активних представників громадськості до співпраці й запропонував усім охочим внести свої пропозиції щодо складу дорадчого органу прокуратури.

Поміж тим Мякішев зізнався, що йому складно зосередитися на роботі, бо багато часу займають саме зустрічі з громадськістю.

«Не можу взятися за робочі питання через зустрічі. Однак я готовий до співпраці з громадськістю», – запевнив прокурор області й додав, що не має наміру їхати із Львівщини, оскільки хоче працювати і наводити лад.  

«Завдання поставлено перед колективом прокуратури. Я думаю, вони з ними справляться, бо треба наводити лад у країні й загалом у Львівській області. Якщо будуть потрібні кадрові зміни, вони будуть», – підкреслив прокурор.

Як писав «Вголос», новий прокурор сьогодні заявив, що має багато запитань до заступників і готовий до кадрових рішень.

Нагадаємо, 31 березня представники громадських організації Львівщини зірвали представлення колективу нового прокурора області.

Нагадаємо, це вже третя зустріч Мякішева з представниками громадських організації області. Перше знайомство відбулося у день його прибуття в область, 31 березня. Тоді активісти зірвали представлення прокурора перед колективом.

Під час другої зустрічі 5 квітня активісти пообіцяли прокурору впродовж місяця знайти на нього компромат.

ІА "Вголос": НОВИНИ