[media=142390,142391,142392,142393,142394,142395,142396,142397,142398,142399,142400,142401,142402,142403,142404,142405] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Голова Всеукраїнського об’єднання українок «Яворина» Ірина Сех зазначила, що організація згуртувала небайдужих жінок, які допомагають людям у будинках для одиноких, дітям у сиротинцях, родинам Героїв, реалізовують соціальні та культурні проекти, проводять благодійні ярмарки по всій Україні.  Також розповіла про реалізовані та розроблені Програми соціального захисту населення, зокрема підтримки одиноких людей, дітей-сиріт та підприємницьку діяльність військових тощо.

«Україна зараз у полум’ї війни, ще й внутрішній ворог – корупція, свавілля влади - роз’їдає країну зсередини. Тому ми змушені відповідати на виклики та спрямовувати свої зусилля на боротьбу з ворогом, підтримувати наших захисників та їхні родини, а також соціально незахищених людей, - додала Ірина Сех. - Сьогодні серед наших активісток – і жінки загиблих Героїв російсько-української війни, Героїв Небесної Сотні».

Мати одного із загиблих на війні бійців - «Сокола», - голова ГО «Солдатські матері Корсунщини» Тетяна Перетятько  розповіла про смертельне поранення сина у 2014 року, коли він витягував двох побратимів із поля бою під Іловайськом. «44 дні я боролася за життя своєї дитини. Ми пройшли 7 кіл пекла. Але він помер. Зараз я сама допомагаю пораненим бійцям». 

Мати ж загиблого активіста Донецького майдану Людмила Чернявська поділилась спогадами про буремні події у Донецьку, внаслідок чого загинув її син. «Сина попереджали, що будуть провокації. Але він пішов. Я плакала, не хотіла його пускати. Синові було 22 роки. Це був початок війни», - зазначила вона.  

Представниці «Яворини» привітали та подякували матерям Героїв Небесної Сотні та Героїв російсько-української війни. Після цього поділились досвідом успішно реалізованих проектів та ініціатив. 

Голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок, який завітав на захід, наголосив, що об’єднання українок “Яворина» сьогодні на загальноукраїнському рівні є чи не найдієвішою організацією, яка об’єднала жінок-патріоток, які працюють у різних сферах. «Це і волонтерство, і опіка родинами загиблих та поранених наших воїнів і Героїв Небесної Сотні. Вони займаються і розвитком держави та культури і навіть політики. Тому для нас дуже важливо співпрацювати з такою організацією, адже вона за духом не просто патріотична, а націоналістична», - акцентував Олег Тягнибок.

У межах заходу активістки «Яворини» також обговорити план подальших дій, аби у час активних воєнних дій бути ще активнішими. Також звернули увагу на  напрацюванні програм соціального захисту для подальшої реалізації тими «яворинками», які є представниками місцевих органів влади. 

ІА "Вголос": НОВИНИ