[media=168918,168919,168920,168921,168922,168923,168924,168925,168926,168927] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Перед виставою активісти запропонували львів’янам переглянути плакати з написами реальних дій міського голови Андрія Садового. Серед них – «Взяв і зробив найбільший смітник у Європі», «Взяв і зробив «трамвайну» аферу», «Взяв і зробив більше мільярда гривень боргів», «Наобіцяв і не зробив будинки воїнам АТО у стилі ФігВам», «Наобіцяв і не зробив не бути «сином» Януковича».

На думку представника ГО «Розвиток громади» Олега Долінського, плакати є правдивим відображенням того, що відбувається в кулуарах міської ради.

«Ми не бачимо правди та істини всього, що відбувається в міській раді, не знаємо, хто і як веде господарку в місті. Банальна ситуація, куди вивозять сміття зі Львова? Всі про це питають, але ніхто нічого конкретного не каже. Ми чуємо тільки те, що «темні» сили блокують вивіз сміття. Можливо, це і так, але проблема залишається. Тому вирішили графічно показати своє бачення реальних дій Садового та його команди у вигляді плакатів і театралізованої вистави», – пояснив активіст.

Олег Долінський також додав, що міський голова не повинен уникати спілкування з громадою і не має права втікати від неї, проте робить це постійно.

«Ми вимагаємо від Садового відповідальності щодо Грибовичів. Скільки вже часу минуло, проте й досі немає ані плану дій, ані покарання винних у трагедії. Таке враження, що ситуація зависла в повітрі, а нас, львів’ян, тримають в інформаційному вакуумі», – сказав представник «Розвитку громади».

Щодо театралізованої вистави, то, за словами організаторів заходу, активістів змусили вдатися до акторської гри нещодавні події в міськраді за участю нацгвардійців.

«Чому театральна вистава? Як ви бачили на останній сесії, до львів’ян фактично застосували фізичну силу. Вперше за 25 років заблокували вхід до міськради. Ніхто з чиновників вищого рангу не вийшов до людей і не пояснив, що відбувається. Тому, власне, ми перейшли від звичних акцій протесту до іронії та сарказму. Відтепер щодня будемо показувати людям театральні вистави, як це робили в епоху Середньовіччя, коли народ висміював на сценах королівств і замків своїх королів. Сподіваємося, що влада нас почує», – розповів Олег Долінський.

Під час вистави перед громадою Львова постали міський голова Андрій Садовий у короні, якому постійно аплодував почет, голова фракції «Самопомочі» у Львівській міській раді Андрій Шевців, який представляє інтереси очільника міста, і кат-прокурор. Шевців носив над Садовим жовту парасольку та закликав почет гучніше аплодувати міському голові та вклонятися йому. Згодом Садового посадили на трон, навколо якого було сміття, після чого прийшов кат і надягнув на міського голову наручники. Останніми словами актора-Садового були: «Закон – понад усе».

Активісти пообіцяли, що презентуватимуть театралізовані вистави щодня під ратушею з 14:00 до 15:00.

ІА "Вголос": НОВИНИ