[media=167428,167429,167430,167431,167432,167433,167434,167435,167436] 

«У кількох громадян, які проходили через металодетектори, правоохоронці виявили невеликі ножі та інші гострі предмети. З метою дотримання заходів безпеки правоохоронці вилучили ці речі, а їхніх власників пропустили до місця проведення хресної ходи», – йдеться в повідомленні прес-служби поліції Києва.

Крім цього, до Шевченківського управління поліції доправили трьох чоловіків, які мали при собі плакати провокаційного характеру.

«У них відібрали пояснення, встановили їх особистості і провели з ними роз'яснювально-профілактичну роботу. Після цього відпустили», – повідомили у поліції.

«Грубих правопорушень, пов'язаних із проведенням хресної ходи, не зафіксовано. Жодну людину за правопорушення різного характеру не затримано», - підсумували в Нацполіції Києва.

В свою чергу, нацгвардійці, що забезпечували безпеку під час хресної ходи у Києві, затримали чотирьох осіб з добровольчого батальйону «Січ».

«Молебен та хресна хода минулась загалом без ексцесів, декілька спроб провокацій було припинено завчасно. Зокрема нацгвардійці зупинили чотирьох осіб з добровольчого батальйону «Січ», які намагалися проникнути на територію проведення молебну», – йдеться у повідомленні прес-служби Нацгвардії.

Зазначимо, що за повідомленням поліції, у колоні хресної ходи, яка пройшла сьогодні після молебню на Володимирській гірці в Києво-Печерську лавру, були 9 тис. осіб.

Якповідомлялось, «Хресний хід за мир в Україні», організований УПЦ Московського патріархату, стартував 3 липня зі Святогірської лаври, а 9 липня – з Почаєвської на заході. За планом, хід повинен прибути до Києва 27 липня.

26 липня народний депутат Антон Геращенко повідомив, що на шляху хресного ходу УПЦ (МП) кінологи виявили два муляжі вибухових пристроїв і дві закладки бойових гранати з димовими шашками.

ІА "Вголос": НОВИНИ