[media=120498,120500,120502,120504,120506,120508] 

Про це повідомляє власкор «Вголосу».

За словами організаторів, пікет влаштували, щоби привернути увагу Президента та силових відомств до куратора проектів «Новоросія», «Русская весна» та «Федералізація» Віктора Медведчука.

«Питання до Медведчука є за трьома різними сферами. Перша – сепаратизм. Організація «Український вибір» підтримує його, зокрема, сам Медведчук є одним з ідеологів та кураторів проектів «Новоросія» та ін. Тобто представники «Українського вибору» нині в «ДНР» виконують ролі чиновників вищого ешелону. Наприклад, один із них представляє «ДНР» у відносинах з Кремлем. Друга – це державна зрада. Медведчук є фактично представником «ДНР» і «ЛНР» у відносинах з Україною і відстоює їхні інтереси, сепаратисти довіряють йому. Це помітили навіть США, які впровадили санкції проти нього. Наша держава відрізняється в інформуванні, якщо на це реагує менше. Третя – фінансування терористів. Багато інформації є про фінансові потоки організацій Медведчука, які йдуть до терористів, Зокрема, оборудки з вугіллям, яке продають українцям під виглядом південноафриканського», – зазначив активіст Богдан Бальбуза.

Під час пікету активісти роздавали листівки про злочинну діяльність політика і збирали підписи під петицією до правоохоронців, у якій вимагають арешту Віктора Медведчука та заборони його організації «Український вибір».

За словами активістів, основна мета пікету – розслідування злочинної діяльності Віктора Медведчука та заборона діяльності «Українського вибору».

«Український вибір» не раз проводив форуми, де йшлося про шкоду Майдану, про братовбивчу громадянську війну тощо. Ми вважаємо, що це не повинно продовжуватися. В іншому разі залишаємо за собою право на акції прямої дії проти цієї людини», – заявив Богдан Бальбуза.

Активісти передали петицію з вимогами в СБУ. Насамкінець вони пішли до приміщення прокуратури і передали таке ж звернення головному прокурору Волині Дмитру Чепіжаку.

Нагадаємо, під Львівською ОДА збирають підписи за арешт Медведчука.

ІА "Вголос": НОВИНИ