[media=114317,114318,114319,114320,114321,114323,114324,114325] 

Про це інформує власкор «Вголосу».

Так, на Театральному майдані, що в центрі міста, біля фотостенду «Герої Небесної Сотні» зібралися мер Луцька Микола Романюк, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, голова облради Ігор Палиця, виконувач обов’язків начальника Головного управління Національної поліції Волині Петро Шпига, представники ВО «Свобода», ГО «Національний альянс», руху «Мистецький форпост», військовослужбовці та небайдужі містяни, а священнослужителі провели панахиду за загиблими за волю і незалежність України.

«Сьогодні ми вшановуємо і пам’ять героїв Небесної Сотні і тих, хто на початку XX століття відставив свої амбіції в сторону і сказав, що Україна – понад усе, що боріться і поборете. І ми це називаємо День Соборності, День Злуки, бо Україна була понад усе. Пройшло 100 років і їхні вже правнуки вийшли на Майдан повторюючи гасла своїх прадідів. Ми згадуємо про них, бо самі такого ж переконання. Є речі і цінності, які об’єднують нас – наша земля, наша віра, наша культура, наш рідний дім, який ми називаємо Україна. Ця єдність дала можливість вистояти на Майдан, зупиняти російського агресора на Сході», - зазначив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Він додав, що нині потрібно відкинути «малороські ярлики», які на нас вішають і зрозуміти, що «ми великий нарід, великі українці», відкинути все непотрібне, що нас розділяє і зрозуміти, у нас більше того, що нас об’єднує.

Опісля лучани із національною символікою утворили «живий ланцюг» від пам’ятника Лесі Українки, що символізував єдність українського народу і соборність українських земель, та насамкінець виконали Гімн України.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ