[media=121006,121008,121011,121015,121020,121024,121028,121033,121037,121040] 

Про це повідомляє власкор «Вголосу».

«Сьогодні сумний день, бо саме цього дня, 17 років тому, на під’їзді до Києва, повертаючись з партійного відрядження, загинув за не з’ясованих досі обставин у ДТП В’ячеслав Чорновіл. Досі не названо винуватців цієї події, хоча ми всі знаємо, при чиїй команді вбили В’ячеслава Чорновола. Це була перша політична жертва в новітній історії України», – зауважив громадський діяч Володимир Банада.

Він зазначив, що В’ячеслав Чорновіл не хотів допускати до влади представників бізнесу і його погляди донині доречні.

«Не можна поєднувати владу і бізнес. Не можна було допускати і залишати при владі комуно-більшовиків, які згодом стали олігархами і ніколи не будуть будувати незалежну українську державу. Якщо оглянутися навколо себе, то так багато перефарбованих лисів залишилися сьогодні при владі. Вони вдягли вишиванки, їздять за кордон, але війну не зупинили, корупцію не подолали, обличчя при владі не змінили», – наголосив Володимир Банада.

Присутні поклали квіти до портрета В’ячеслава Чорновола.

«Рух» для нього був життям. Ті, хто був при владі, не змогли забрати в Чорновола «Рух», то забрали життя. Як це прикро, що в 1990-х роках «рухівці» нищили Чорновола. Я пам’ятаю, як вони казали: «Ми перейдем, переступимо через Чорновола», а комуністи у Верховній Раді раділи цьому. Він дуже страждав через цю ситуацію», – розповіла голова Волинського відділення Союзу українок Любов Ганейчук.

Вона поділилася, що не раз бувала в родині В’ячеслава Чорновола.

«Ми засиджувалися до пізньої ночі. І він говорив, що йому не було так ніколи важко в засланнях, у таборах, де були вороги, а це свої люди. Дружина Чорновола розказувала, що він посивів за одну ніч. Я часто загадую слова Віктора Пинзеника, які він мовив на похоронах: «Незамінних людей немає, але Чорновола ніхто не замінить». Нинішній владі не болить Україна», – додала Любов Ганейчук.

Варто зауважити, присутні на віче обурилися, що вперше за всі роки вшанування пам’ятні В’ячеслава Чорновола не з’явились очільники влади, а їхні заступники лише поклали квіти і пішли.

ІА "Вголос": НОВИНИ