[media=127590,127592,127594,127595,127597,127599,127602,127605,127608,127611,127614,127617,127619,127622,127625,127627,127630] 

Як повідомляє кореспондент «Вголосу», впродовж трьох днів роботи форуму заплановано проведення 19-ти програмних заходів за участю понад 150 компаній.

На думку організаторів, форум має стати важливим кроком на шляху до ментального об’єднання фермерів України та єдиним професійним полем для обміну досвідом.

За словами першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Ярослава Краснопольського, чиновники наразі працюють над тим, аби рівень українського сільського господарства і переробки відповідав європейським стандартам і підходам.

«Ми багато робимо для адаптації нашого законодавства до нормативів Європейського Союзу. Це дасть можливість нашим виробникам вийти на нові ринки збуту своєї продукції. Йдеться не лише про ринки європейських держав, а й про країни Близького Сходу, зокрема, Китаю», – підкреслив заступник міністра.

Окрім цього, Ярослав Краснопольський додав, що у міністерстві розробляють заходи державної підтримки малого і середнього бізнесу, щоби у майбутньому суб’єкти підприємницької діяльності мали можливість зберегти сільськогосподарську культуру і створювати нові робочі місця.

Своєю чергою голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зазначив, що область не може змагатися з південними та центральними регіонами України, де є величезні запаси чорнозему, водночас може запропонувати фермерам власну життєздатну модель організації сільського виробництва, яка дозволить конкурувати за формою і змістом з європейськими виробниками.

«Ми вважаємо, що середні та малі господарства повинні стати основою аграрного бізнесу і в скорому часі взяти на себе найбільший тягар як у розвитку тваринництва, так і рослинницької галузі. Через це будемо ділитися з колегами власним успішним досвідом. В першу чергу, розповімо про проект успішних 500 сімейних підприємств, далі – презентуємо роботу кооперативів, які працюють за підтримки міжнародних проектів. Серед них – молочне господарство в Турківському районі. Окрім цього, поділимося досягненнями у лісовому господарстві. Зокрема, вже наступного місяця в Яворі плануємо відкрити нове деревообробне підприємство, а також презентуємо наші методи контролю в боротьбі з контрабандою і незаконною вирубкою лісу», – пояснив Олег Синютка.

На відкритті міжнародного форуму був присутній і посол королівства Нідерландів в Україні Кейс Кломпенхаувер, який акцентував на тому, що сільське господарство є двигуном економіки України.

«Українські сільські виробники важко працюють для збільшення конкурентоспроможності, аби стати гарними гравцями європейського рівня. Тож наступним кроком у їх розвитку повинно бути покращення якості і позицій споживчої продукції доданої вартості на європейському ринку. Голанські знання і технології можуть підтримати українських виробників у їхньому русі», – запевнив посол і додав, що Нідерланди – це та країна, яка залишається довготривалим партнером України.

ІА "Вголос": НОВИНИ