[media=169354,169355,169356,169357,169358,169359,169360,169361,169362,169363,169364] 

Більшість людей, які вийшли на пікет мають проблеми із зором, інформує кореспондент «Вголосу».

Люди живуть у будинку, який збудований понад 40 років тому. Вони розповіли, що за весь цей час у їхньому домі не робили капітального ремонту, тому будинок в дуже поганому стані.

Мешканець будинку Григорій Павленко зазначив, що люди неодноразово зверталися у ЖКГ, щоб у домі відремонтували вікна на сходах, відремонтували фасад, а також зробили освітлення між поверхами.

«Наші сходи не ремонтували 43 роки, вікна на них падають, бо рами прогнили. У будинку живуть інваліди по зору І та ІІ групи. Людина може іти по сходах, переплутати, повернутися не в ту сторону і вилетіти з вікном через вікно. Рами у вікнах гнилі, а решіток немає – це небезпечно. Начальник ЖКГ сказав, що, якби ми озвучили свої вимоги перед проведенням Євро-2012, то, можливо, для нас вибили б гроші, а зараз коштів немає», – розповів Григорій Павленко.

«На сходах, між поверхами немає освітлення. Люди з проблемами зору не бачать сходинок, падають і калічаться. Мешканці вже кілька разів звертались до ЖКГ з цією проблемою, але нічого не зроблено», – додав він.

Також люди просять відремонтувати дорогу навколо дому, адже на ній великі ями, які незрячим людям створюють проблеми, люди травмуються.

За словами мешканців будинку, відповідно до нового законодавства вони мають створити ОСББ, але будинок у жахливому стані і ОСББ не зможе прийняти на баланс такий дім.

Якщо вимоги мешканців будинку №23 на вул. Торф’яній не почують, вони обіцяють перекрити одну із головних доріг Львова.

Водночас заступник голови Шевченківської райадміністрації Михайло Космина сказав, що у районній адміністрації про невдоволення мешканців станом будинку «дізналися вчора з інтернет-порталу».

«Будинок є на обслуговуванні комунального підприємства. ЛКП та районна адміністрація обслуговують цей будинок у той економічний спосіб, який дозволяють кошти, які зібрали від мешканців», – заявив Михайло Космина.

Він додав, що із коштів, які мешканці сплачують щомісяця на утримання будинку, лише 420 грн залишається на поточний ремонт, а за ці гроші можна зробити не багато. За словами Михайла Космини, у будинку №23 капітальних робіт цього року проводити взагалі не будуть, а лише замінять вікна на першому поверсі будинку і відремонтують під’їзд.

ІА "Вголос": НОВИНИ