[media=120868,120870,120874,120876,120879,120882,120886,120889,120891] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Активісти вимагали негайного припинення та демонтажу будівлі, адже будову ведуть з порушенням містобудівних умов у старій частині міста, яка перебуває під охороною ЮНЕСКО.

«До нас звернулися місцеві мешканці через те, що на старій площі, у зоні охорони ЮНЕСКО, проводять будівництво. На це наш юридичний відділ громадської організації почав писати свої звернення у відповідні органи, нам вдалося дізнатися, що цей об’єкт будівництва зводять з порушенням чинного законодавства: в 2007 році було видано дозвіл на облаштування кафе-бару, а містобудівних умов й обґрунтування не було. Замість цього в забудовника є лише архітектурно-планувальне завдання, відповідно до чинного законодавства, на будівництво мають видати містобудівні умови та обмеження, а їх тут немає»,  – розповів представник ГО «Розвиток Громади» Роман Дуда.

«У зв’язку з цим декларацію про початок будівельних робіт, яку видала Державна архітектурна будівельна інспекція, вважають недійсною. Ми домоглися, щоб будівельні роботи тимчасово припинили», – зазначив Роман Дуда.

Неприємності будівництво створює і людям, які живуть у сусідньому будинку, адже їхні вікна наглухо закрили стіною. Місцеві мешканці кажуть, що занепокоєні проведенням незаконних будівельних робіт та готові відстоювати свою позицію.

«Людям замуровують вікна, то про що тут можна говорити? Згідно із санітарними нормами, нове будівництво має відбуватися на відстані від іншого будинку, поруч стара будівля, якщо її замурують, туди не доходитиме повітря, а це сирість, грибок. Ми боїмося, що сусідня будівля з часом просто знищиться. Тепер тут будують ресторан чи то кафе», – каже місцевий мешканець Ігор Клименко.

ІА "Вголос": НОВИНИ