[media=121261,121263,121265,121267,121270,121272,121275,121279] 

Як повідомляє кореспондент «Вголосу», символічний подарунок передали заступнику прокурора Олегу Соболю, який вийшов до учасників акції.

«Це дуже символічний подарунок, бо ми вважаємо, що прокурор має бути з яйцями, і вважаємо, що Львівщина – це той регіон, який має проявляти свою чітку позицію в інтересах держави», – наголосили активісти.

Водночас один з організаторів акції, активіст ГО «Дорожній контроль Львів» Сергій Круглов зазначив, що у Львові вийшли мітингувати, щоб підтримати столичних активістів, які нині вимагають відставки Шокіна.

«Спільно з київськими активістами ми вимагаємо, щоби рішення про призначення нового очільника Генеральної прокуратури ухвалювали не кулуарно, а відкрито і прозоро. Щоби було опубліковано весь перелік кандидатів на цю посаду і кожен громадянин мав би можливість висловити свою думку про кандидатів на посаду. В ідеалі – має бути оголошено конкурс, під час якого обрано найкращого і гідного фахівця», – наголосив організатор акції.

Він також додав, що учасники мітингу не агітують за жодного з кандидатів, хоча гідних людей в Україні є багато.

«Ми не агітуємо за прізвища. Лише акцентуємо на тому, що зараз є спроби протягнути на посаду генерального прокурора людей Шокіна – Столярчука і Сиврука. Якщо когось із них призначать, то це буде «Шокін-2» і в країні не відбудеться жодних змін. Насправді в Україні є багато гідних людей, які можуть обійняти цю посаду, але перш за все має бути конкурс. Оскільки бачимо, що нині тривають перемовини з олігархами та політичними силами, які ділять між собою посади в силових структурах. Усе це відбувається кулуарно, бо система боїться, що коли розпочнеться реальна боротьба з корупцією, то всі ці схеми зникнуть і вони опиняться під ризиком», – пояснив Сергій Круглов.

Своєю чергою, активіст ГО «Варта 700» Наталія Шелестак акцентувала на тому, що учасники акції вимагають припинення тиску, який здійснюють на прокурорів команди Сакварелідзе. Вона розповіла, що серед підписів прокурорів у листі до Шокіна з вимогою звільнити Сакварелідзе, ймовірно, є підпис і в. о. прокурора області Мирона Тиховського.

«Ми вважаємо, що цей лист прокурори підписали в кар’єрних цілях. Ми хочемо почути від Тиховського, чи дійсно він підписав цей лист і що його спонукало до підписання. Бо пан Сакварелідзе закликав до правильних дій. Якщо ми не підтримаємо його та тих людей, які пішли разом з ним проти системи, які хочуть впроваджувати реформи, то не пройдемо точку неповернення. Ми мусимо це робити, бо система, по суті, не зламалася і не хоче ламатися. Тому основна наша вимога – відставка Шокіна, і ми просимо весь депутатський корпус підтримати цю вимогу в дії. Це наш єдиний шанс, бо якщо ми не підтримаємо гідних людей, повернемося до часів Януковича», – запевнила організатор акції.

Загалом в акції протесту взяли участь близько 50-ти учасників різних громадських організацій, серед яких – «Варта 1», «Варта 700», «Самооборона львівського Євромайдану», «Дорожній контроль. Львів», «Рабів до раю не пускають».

Як писав «Вголос», аналогічні акції протесту відбулися в Києві, Харкові, Черкасах, Луцьку, Тернополі та Житомирі.

ІА "Вголос": НОВИНИ