[media=122014,122015,122016,122017,122018,122019,122020] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Такі акції цими днями відбуваються по всій Україні, адже лікування гепатиту дороге і хворий без допомоги держави часто не може сам оплатити процес діагностики та лікування.

«Акцію, присвячену боротьбі з гепатитом С, ми проводимо вже багато років поспіль, але зазвичай у липні, а не у квітні. Нинішня акція присвячена тому, щоб сколихнути громадськість, яка б відреагувала на те, що держава не виконує свої обов’язки перед громадянами. Лікування та діагностика вірусного гепатиту – це обов’язки держави. Але, на жаль, останню поставку медикаментів у Львівську область було здійснено тільки на початку 2015 року, тому ми вже рік без препаратів», розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

«На місто Львів ми отримали ліків аж на 13 людей, тоді як у Львові зареєстровано понад тисячу хворих, з них потребують лікування 358. а негайного лікування – 113 осіб. Відповідно, через відсутність програми й уваги з боку Міністерства охорони здоров’я в нашому регіоні цю проблему вирішувати дуже складно», додав Володимир Зуб.

Під час акції на площі Ринок проводили й інформаційні заходи, під час яких лікар-інфекціоніст розповідала людям про ризики захворювання, діагностику, аналізи.

«До мене заходять часто, люди цікавляться проблемою гепатиту С. Недавно до нашої міні-лабораторії приходив військовий з АТО, навідуються гості, які у Львові на екскурсії, та львів’яни. Їх цікавить різне, здебільшого те, що стосується лікування гепатиту, запитують про те, як він передається. Гепатит С називають ласкавим убивцею, тому що на початку захворювання не має помітних ознак, але процес уже запустився. Тому закликаю бути обережними й обстежуватися за найменшої підозри», каже лікар-інфекціоніст, завідувач кабінету інфекційних захворювань Другої міської комунальної поліклініки м. Львова Леся Королюк.

ІА "Вголос": НОВИНИ