[media=128384,128386,128387,128389,128392,128394] 

Як повідомляє кореспондент «Вголосу», добровольці тримали в руках плакати з написами «Вони були в найгарячіших точках», «Вони загинули за Україну, але Україна їх не визнала досі» і вигукували гасла: «Добровольцям – визнання», «Слава Україні! Героям слава!».

За словами добровольця Романа Іваніва, військові зібралися разом, бо українська влада надалі обманює бійців, які першими пішли на фронт захищати Україну.

«Добровольці від перших днів воюють на Сході України. Щодня під обстрілами, щодня поранені, щодня «вантаж 200». А наша влада цинічно сидить у кабінетах і навіть не пробує дати їм визнання, яке добровольці кров’ю заслужили. Люди вмирають, калічаться, повертаються додому і не мають банального – роботи, хліба. Добровольцям  – визнання», – зазначив військовий.

Водночас представники громадського сектору Національного руху Львівщини «ДІЯ» зазначили, що добровольці вимагають від депутатів обласної ради підтримати проект рішення про надання статусу учасників війни всім добровольчим батальйонам.

«Це рішення успішно пролежало півроку в «закромах» обласної ради. І тому нині ми самі виносимо це рішення на розгляд депутатів і вимагаємо проголосувати за нього. Думаю, що це правильно, хоча й несвоєчасно. За це рішення депутати мали би проголосувати і проявити ініціативу ще з початком російської агресії», – зазначив представник юридичного відділу.

Аналогічний проект рішення про визнання добровольців учасниками війни успішно діє в Івано-Франківській області. Депутати обласної ради ще взимку підтримали відповідний проект і визнали всіх добровольців учасниками війни й надали їм пільги.

Учасники пікету додали, що депутати Львівської обласної ради ще на початку 1990-х років винесли рішення про визнання учасників УПА ветеранами війни.

«Це рішення було взято за основу для нашого проекту, бо ми вважаємо, що нині бійці добровольчих батальйонів продовжують славетну традицію УПА. Тому просимо, вимагаємо депутатів підтримати це рішення якнайшвидше», – підкреслив Роман Іванів і додав, що загалом в області є кілька сотень добровольців, яких не визнає держава.

ІА "Вголос": НОВИНИ