[media=118601,118603,118605,118608,118611] 

До складу Постійного синоду УГКЦ належать такі владики: Володимир (Війтишин), архієпископ і митрополит Івано-Франківський, Кен (Новаківський), єпарх Нью-Вестмінстерський, Ярослав (Приріз), єпарх Самбірсько-Дрогобицький, Борис (Ґудзяк), єпископ єпархії Святого Володимира Великого в Парижі для українців греко-католиків Франції, Бельгії, Нідерландів, Люксембургу та Швейцарії, повідомляє інформаційний ресурс УГКЦ.

Постійний синод – це група єпископів, яка працює від імені Патріаршого синоду і є дорадчим органом для глави Церкви. Кодекс канонів Східних Церков зазначає, що Постійний синод складається з Патріарха і чотирьох єпископів, призначених на п’ятиріччя. Троє з цих єпископів обирає Синод єпископів патріаршої Церкви, серед яких принаймні двоє повинні бути з-поміж єпархіальних єпископів, а одного іменує Патріарх (кан. 115, § 1, 2, 3).

Цими днями в Римі перебувають також душпастирі УГКЦ з Італії та Іспанії для проведення загальних піврічних зборів та реколекцій. У рамках Синоду заплановано зустріч глави УГКЦ та єпископів-учасників Постійного синоду зі священиками із зазначених країн.

У четвер, 3 березня, з нагоди Року Божого милосердя Блаженніший Святослав разом з єпископами Постійного синоду, Апостольським візитатором і душпастирями УГКЦ в Італії та Іспанії очолив Божественну Літургію за мир в Україні в Папській базиліці Санта Марія Маджоре.

Базиліка Санта Марія Маджоре — одна з чотирьох головних базилік Риму.

ІА "Вголос": НОВИНИ