[media=162130,162131,162132,162133,162134] 

Про це повідомляє власкор «Вголосу».

Спочатку колона зупинилася біля стели загиблим в російсько-українській війні. Священики відслужили панахиду, а військовий капелан Ігор Бігун виголосив промову.

«У нашій пам’яті є ті моменти, коли ми їздили на Майдан, стояли та мріяли про міцну економічну державу, де батьки не будуть проливати сльози, думаючи як їм перезимувати, де діти не будуть переживати, що не матимуть можливості отримати добру освіту. Наша боротьба ще не скінчилася – вона закінчиться тоді, коли ми усі разом зможемо сказати, що все заплановане зроблено. Сьогодні бачимо, що до нашої перемоги ще далеко. Ворог не хоче, щоб ми були вільні, розбудовували державу, а хоче і надалі мати нас за рабів. Але він помилився: дух Майдану, дух української свободи сьогодні стоїть на першому місці у кожного патріотичного українця», - зазначив священик.

Ігор Бігун підкреслив, що в ім’я тих, хто загинув маємо зміцнити державу, закрити кордони, вигнати усіх зайд, перебороти неправду у владі, а тих, хто не витримав випробувань грошима і владою слід замінити на достойних людей.

Згодом колона вирушила до меморіальної дошки Героям Небесної Сотні, біля якої священики помолилися за загиблих, а представники влади та громадськості поклали квіти та лампадки. 

ІА "Вголос": НОВИНИ