[media=119318,119319,119321,119324,119327,119329,119332,119334,119337,119339,119342,119345,119347] 

Як повідомляє кореспондент «Вголосу», учасники турніру змагаються між собою в бігових дисциплінах, спортивній ходьбі, стрибках у довжину та висоту, метанні ядра.

За словами голови обласної організації ФСТ «Колос» Лілії Білінської, спортсмени розіграють 28 комплектів нагород: 14 – серед дівчат і 14 – серед юнаків.

«У змаганнях беруть участь дівчата та хлопці різної вікової категорії. Є зовсім юні спортсмени, 2004 року народження, є і старші, яким уже виповнилося 20 років. Традиційно в турнірі представлено спортивні школи Львівської, Тернопільської та Волинської областей. Окрім того, є спортсмени з Житомирщини та Закарпаття», – розповіла голова організації.

Лілія Білінська каже, що складно спрогнозувати, хто стане найкращим, оскільки щороку з’являються нові легкоатлети і стрибуни, які встановлюють нові власні рекорди. Однак, на її думку, важливо інше – залучення молоді до змагань, бо спорт єднає.

«Усеукраїнський юнацький турнір має звання непересічної особистості – майстра спорту, легкоатлета, дискобола, одного із засновників спортивної медицини Ярослава Тягнибока. І мені дуже радісно, що цей турнір, завдяки підтримці родини Тягнибока, вже має свою історію. Також тішить, що саме з нашого турніру вийшли спортсмени, які представляли Україну на Олімпійських іграх. Серед них – дворазовий учасник Олімпійських ігор Дмитро Дем’янюк, який нині є суддею турніру», – підкреслила Білінська.

Поглянути, як тривають змагання, прийшов і депутат Львівської обласної ради Андрій Тягнибок. Говорить, що вболіває за молодих спортсменів, а також вірить, що турнір пам’яті його батька, Ярослава Тягнибока, житиме впродовж багатьох років.

«16 років тому до нашої родини звернулися представники «Колосу» з пропозицією провести турнір пам'яті нашого батька, оскільки він був не просто спортсменом, а й вихідцем з «Колосу». І тоді ми подумали, що буде правильно зробити турнір молодіжним, юнацьким. Бо спорт потрібен для розвитку молоді, він потрібен для розвитку області і країни загалом», – зазначив Андрій Тягнибок.

Пригадуючи свого батька, який був досвідченим лікарем, Андрій Тягнибок зауважив, що в їхній родині завжди культивували спорт.

«Останні свідомі роки тата фактично не було в хаті, але він брав нас з Олегом на різні турнірі, змагання і спортивні заходи. Вдома завжди культивували спорт. Ми плавали, бігали, займалися боротьбою, важкою атлетикою. І хоча у великий спорт ми, його сини, не пішли, але любов до спорту батько прищепив нам. Саме тому наша родина сприяє і допомагає турніру, бо це лише на користь молоді», – акцентував Андрій Тягнибок.

Нагадаємо, торік у легкоатлетичному турнірі пам’яті Ярослава Тягнибока брали участь спортсмени з 5-ти областей.

ІА "Вголос": НОВИНИ