[media=144421,144422,144423,144424,144425] 

Автори колекцій намагалися поєднувати непоєднуване (звичайно, тільки на перший погляд) – як-от брутальний панк і витонченість Марії Антуанетти, повідомляє ВВС Україна.

Модна індустрія та її прихильниці розбирали на цитати костюми Гілларі Клінтон і Ангели Меркель, вбачаючи в них символ жіночої сили та емансипації.

На подіуми повернулися піджаки з об'ємними плечима, широкі штани з високою талією, сорочки чоловічого крою, суворі лінії та силуети, позичені з чоловічого гардероба, всі п'ятдесят, якщо не більше, відтінків сірого, клітка-тартан, костюмна смужка.

Одне слово – power dressing, одяг влади. Точніше, його сучасний переспів, який не прагне стерти натяків на жіночність і сексуальність.

LAKE Studio пропонує додати складних драпірувань і оголити спину, KATEA GRI – прикрасити клітчастою баскою широкі штани, а The COAT by Katya Silchenko – і взагалі надягти корсет із лакованої шкіри під піджак.

Дизайнери вкотре випускають на подіум моделей у прозорому одязі: невагомих сукнях із тюлю та органзи, спідницях плісе, тонких шовкових комбінаціях і бюстьє.

Зробивши в колекціях акцент на блискучих тканинах, яскравих аксесуарах і оригінальних фасонах, українські дизайнери пропонують пригадати неймовірну моду 80-х.

Люрекс, металізовані тканини, золота шкіра, золоті паєтки – у блискучому виборі Elena BURBA, Jean Gritsfeldt, AMG, Iryna DIL та Dafna MAY були одностайні.

Асиметрична лінія плеча чи спущена – суть не змінюється: оголені ключиці виглядають еротичніше за глибоке декольте. І доречні як при денному, так і при вечірньому дрес-коді.

Тренчі й жакети з оголеним плечем продемонстрували моделі з колекції Dafna MAY. Комбінезони та коктейльні сукні – Elena BURBA.

Модний акцент можна було також побачити в колекціях Katerina Kvit, LAKE Studio, The COAT by Katya Silchenko, GOLETS чи навіть одразу обидва – AMG, Bobkova, Call me GASANOVA.

Цього сезону картатим може бути все – від пальта до вечірньої сукні.

Спектр вибору форму клітинки, її кольору і фактури тканини – необмежений. Можна носити пальто oversize в монохромну велику клітинку, комбінезон зі штанами кльош в «гусячу лапку» чи сукню з асиметричним подолом у клітинку-тартан.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ