[media=119176,119179,119182,119184,119186,119188,119190,119193] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

За словами прикордонників, головна ідея акції полягає у протидії корупційним проявам, її організовано для поширення інформації про боротьбу з корупційними проявами на державному кордоні.

Як зазначив начальник Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, полковник Володимир Єгоров, це перший соціальний захід на ділянці Західного регіонального управління. Згодом ідентичні заходи впродовж тижня проводитимуть у всіх пунктах пропуску.

«Ідея акції виходить з антикорупційної програми, яку затвердило керівництво Державної прикордонної служби України, що передбачає низку практичних заходів, спрямованих на протидію втягування персоналу в корупційні прояви. У такий спосіб, роздаючи флаєри, ми показуємо громадянам, що прикордонники працюють чесно і не беруть хабарів», – підкреслив Володимир Єгоров.

Він також додав, що підрозділи забезпечення внутрішньої та власної безпеки Державної прикордонної служби торік провели понад 1300 службових розслідувань, пов'язаних з участю персоналу у протиправній діяльності. За їхніми результатами 11 представників офіцерського складу та близько 80-ти працівників молодшого персоналу (військовослужбовці за контрактом та прапорщики) було звільнено з лав прикордонної служби за негативними статтями.

«Цього року продовжено цю роботу, і ми вже зафіксували 7 випадків затримання службовців-хабарників», – підкреслив полковник.

В акції «Стоп корупція» взяли участь співаки з львівського чоловічого вокального гурту «Орфей». Гостей зі Стамбула та Відня вони зустріли українськими піснями.

«Ми з радістю відгукнулися на запрошення прикордонників узяти участь в акції, оскільки самі зацікавлені в тому, щоб у нашій країні не процвітала корупція», – підкреслив Андрій Хавунка.

Співак також додав, що спеціально до заходу обрали репертуар, у якому є пісня на слова Тараса Шевченка «Гамалія».

ІА "Вголос": НОВИНИ