[media=119844,119846,119850,119853] 

Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Як пояснив мешканець Сколівщини пан Роман, з останнього їхнього пікету нічого не змінилося, обласна влада й далі лобіює питання перенесення кінцевої зупинки. «Я не розумію, навіщо людей змушувати здійснювати пересадки? Я хочу гонорово сісти в селі, заплатити й доїхати до Приміського вокзалу. А вони роблять, що хочуть. Однак так не буде, як вони хочуть», – переконує житель села Жупани Сколівського району.

За його словами, місцевих мешканців цілком задовольняють наявні маршрути. Його підтримує і пан Володимир із Жидачівщини: «Якщо влада така мудра, хай проїдуться по районах і селах та запитають людей, куди вони хочуть доїжджати – до Приміського чи Стрийського автовокзалу. Зараз маршрутки їздять часто, можна щось передати до Львова, студенти постійно їздять з важкими торбами. Коли ти платиш, наприклад, зі Стрия до Львова 25 грн, тобі ще треба буде доплачувати до Приміського туди і назад 4 гривні. Це не роблять для комфорту людей».

Загалом сьогодні під облраду приїхали здебільшого люди зі Сколівського, Жидачівського району, також з Ходорова та багатьох сіл.

«На сьогодні діє рішення, щоб приміські та міжміські маршрутки їздили до Приміського автовокзалу, а вони хочуть його скасувати. І, якщо ми будемо не згодні, то вони пропонують самі людей довозити до районів. Однак нам не потрібні їх «пазики», – каже пан Володимир. А пан Роман додає, що для автобусів із Трускавця, Моршина, Дрогобича кінцеву зупинку чомусь таки залишають на Залізничному вокзалі. «То що є чорні й білі?» – риторично запитує він. До нього приєднується пан Степан, який жартома додає: «Тоді нам потрібно перед Львовом поставити шлагбаум і видавати закордонні паспорти, бо інакше не виходить приїхати до Львова. Розповідають, що міжміські автобуси забруднюють Львів, а як вони збільшать кількість львівських маршруток, то ті не забруднюватимуть місто?».

Якщо влада не дослухається до пікетувальників, то люди погрожують приїхати сюди масово. Нині вони викрикують «Синютку до народу!». Зрештою чотирьох осіб впустили в сесійну залу і пообіцяли дати слово перед депутатами.

Нагадаємо, у грудні перевізники Львівщини приходили під облраду з трембітами, щоб їх почули.

Про свої проблеми перевізники нагадали і в березні вже цього року.

ІА "Вголос": НОВИНИ