Помічники львівського бізнесмена влаштували для журналістам презентацію, аби за їх словами, показати правду про Площу Ринок, 16. Так, за їх даними, Козловський набув права власності на будівлю на вул. Староєврейській, 9  у 2009 році. Дозволи на реконструкцію житлових та нежитлових приміщень будівлі та погодження проекту надалі Міністерством культури.

Нагадаємо, у Львові розгорівся скандал щодо будівництва в історичній частині міста. Зокрема, мешканці будинку на Площі Ринок,16 заявили, що власник сусіднього будинку на Староєврейські, 9 забудував спільне подвір’я, встановивши там столики для літного майданчика, намагається захопити їх підвали, для чого вибив у фундаменті будинку, збудованого у ХVI століття діру, відтак, національна пам’ятка може завалитись.

 

Щодо незаконного будівництва у центральній частині міста міліція уже порушила кримінальне провадження.

Начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко раніше зазначала, що не бачила дозволів на реконструкцію будинку на Староєврейській. Однак, за її словами, там імовірно були старі мури, які сьогодні  уже знищені.

Під час сьогоднішньої прес-конференції Григорій Козловський порадив бізнесменам погоджувати усі роботи просто у Києві, бо львівській владі інвестори нецікаві.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ