Як повідомила під час сьогоднішньої прес-конференції начальник міського управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, протокол про порушення уже склали і відправили на розгляд адмінкомісії Галицької райадміністрації, чергове засідання якої має відбутись у четвер.

Вголос кілька днів тому перший підняв тему законності монтажу конструкцій на фасаді будинку на вул. Сербській, 3, що їх замовив холдинг емоцій «Фест» -     Ще один будинок у центрі Львова став "мертвим"

«Як виглядає, що це не є ані рекламна конструкція, ані вивіска, ми це не можемо так класифікувати. За словами власника, це додатковий декор на архітектурній пам’ятці», – зазначила Онищенко.

Вона наголосила, що управління історичного середовища не надавало мережі «Фест» погоджень на встановлення конструкцій, однак, може виявитись, що є дозвіл з Києва, тоді міська рада буде безсилою.

Крім того, власник може не виконати припис районної адміністрації про демонтаж самовільно встановлених конструкцій, тоді розпочнуться судова тяганина, а за цей час встановлення закінчать і нова атракція на середньовічному будинку розважатиме туристів.

Оександр Бригинець, голова підкомітету з питань охорони та популяризації культурної спадщини Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, наголосив, що будь-які зміни історичних будинків – незаконні.

«Повинен бути паспорт фасаду і всі роботи ведуть тільки по паспорту фасаду», – зазначив він.

ІА "Вголос": НОВИНИ