[media=110506,110507,110508,110509,110510,110511,110512,110513,110514] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

За словами голови ОДА, нині є позиція міста щодо кінцевої зупинки всіх автобусних пасажирських маршрутів області.

«Автобуси зі стрийського напрямку матимуть кінцеву зупинку на Стрийському автовокзалі, з жовківського – на АС на вул. Богдана Хмельницького, городоцького напрямку – на вулиці Городоцькій. Усі мають бути в рівних умовах. Єдине, розходиться питання щодо Трускавця, Моршина і Східниці. Немає проблем, якщо всі мають бути рівні, то нехай і ці маршрути доїжджають до зазначених автовокзалів. Трускавець, Моршин і Східницю пускаємо до Стрийського автовокзалу», – зазначив Олег Синютка.

Своєю чергою, колишній начальник департаменту управління та зв’язку ЛОДА Володимир Гарбуз, який також брав участь у мітингу, наголосив на тому, що треба подбати про людей, які мусять добиратися до автовокзалів.

«Є пропозиція – зробити для людей, які користуються цими маршрутами, вартість проїзду до автовокзалів – 2 грн або взагалі зробити для цих людей безкоштовний проїзд, бо є закон про гірські райони. Якщо цього не буде, загальна вартість проїзду, наприклад, зі Сколе до Львова, а потім і по Львову зросте на 8-16 грн, а разом з цим піднімуться ціни на м’ясо, сало, сметану та яблука, які люди привозять до міста, щоб продати», – підкреслив Володимир Гарбуз. 

Олег Синютка погодився з цією думкою і сказав, що разом із міським головою Садовим думатимуть, як забезпечити комфортний проїзд людей до автостанцій міста.

Він також сказав, що запрошував до обласної адміністрації на зустріч у зв’язку з пікетом міського голову Андрія Садового, утім замість себе він скерував свого заступника Володимира Шевчука.

Після коротких перемовин із Синюткою заступник Садового пообіцяв, що наступної середи, 9 грудня, чекатиме на представників перевізників та селищних громад у залі облдержадміністрації для остаточного рішення за цим питанням.

«Ми ухвалили рішення: наступної середи о 10:00 збираємося з перевізниками області та міста, головами селищних рад у залі обладміністрації, піднімаємо всі документи щодо перевезень в області та місті, узгоджуємо їх, щоби було зручно перевізникам, а головне – громаді, яка делегувала своїх людей сюди. Якщо треба буде зробити поправки в обласних документах – зробимо, якщо в міських – також», – сказав Шевчук.

Він також акцентував на тому, що до середи кінцеві маршрути приміських пасажирських автобусів не змінюватимуть.

Утім люди не погодилися чекати так довго й запевнили, що продовжуватимуть мітингувати і перекриють міжнародну трасу Київ – Чоп.

Нагадаємо, перевізники під Львівською ОДА погрожували перекрити трасу Київ – Чоп.

Відео – «Вголосу»

ІА "Вголос": НОВИНИ