Про це інформує кореспондент Вголосу.

Григорій  Козловський запевнив, що не претендує на підвали мешканців і до сьогодні не мав видів на ті підвали, які є в комунальній власності. Однак тепер з принципу забере їх, запевняє, відбиратиме в правовому полі.Помічники львівського бізнесмена влаштували журналістам презентацію, аби, за їх словами, показати правду про Площу Ринок, 16. Так, за даними Козловського, підвальні приміщення, які є однією з причин скандалу, мають площу 195,5 кв. м.

Однак із 13 квартир будинку на Площі Ринок, 16 лише п’ять мають приватизовані підвали, разом із магазином «Світоч» у приватній власності з 95,5 кв. м підвальних приміщень, решту – 10 кв. м – у власності міста.

Як стверджує Григорій Козловський, він вивіз сміття та замінив сантехніку у приміщеннях міста, аби звідти не доносився неприємний запах до літнього майданчика його ресторану.

«У цьому підвалі і в цьому дворику, там був гадючник, де ходила вся Площа Ринок, бо не придумали громадського туалету. Там гадили, наркомани, перекури, п’ятні драки, дебоші – все що було в цьому дворику. З підвалу ми вивезли машин сто мусору з землею. Ми поміняли каналізацію в тих підвалах, які мені не належать, воду, ми поробили стяжки, щоб цей весь сморід не йшов на нашу територію. Я зробив капітальний ремонт, станцію електричну, поміняв трансформатори. Тому, що я господар», – заявив Козловський.

Він додав, що ініціатором цього конфлікту став екс-депутат обласної ради Володимир  Креховецький. Бізнесмен стверджує, що депутат колись хотів викупити усі квартири на Площі ринок,16 і зробити там торговий пасаж. Однак через фінансові проблеми, йому не вдалось цього зробити, із 13 квартир будинку йому належать 6. Григорій Козловський заявив, що тепер Володимир Креховецький хоче захопити підвальні приміщення міста.

«Я вам заявляю, я точно не дам пану Креховецькому ці підвали вкрасти. Я вам гарантую, що ці підвали будуть належати мені, тому, що я звернуся з відповідними заявами. На 99% я вам гарантую, що ці підвали будуть належати мені. Якщо мешканці зможуть оформити права на ці підвали, нехай оформляють», – запевнив він.

 

Козловський також, спростував інформацію, нібито його люди вибили дірку у фундаменті будинку №16 на Площі Ринок. Він запевнив що там давно є віконце, яке видають за діру.

Незаконні будівельні роботи на Площі Ринок, 16 можуть призвести до руйнування фасаду будинку (ФОТО, ВІДЕО)

У Львові ніхто не може зупинити будівництво, яке нищить пам’ятку національного значення

ІА "Вголос": НОВИНИ