Про це повідомила під час сьогоднішньої прес-конференції начальник міського управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, інформує кореспондент Вголосу.

«Літній майданчик встановлений незаконно, для цього дозволи видає Львівська міська рада, такого дозволу не було надано», – сказал вона. Варто зауважити, що Галицька районна адміністрація зафіксувала факт встановлення в дворі спільного користування металевої конструкції ще у грудні 2012 року і зобов’язала ОСББ «Староєврейська,9», за яким стоїть бізнесмен Григорій Козловський, демонтувати його.

Попри цей припис, роботи із зведення майданчику не зупинились, сьогодні, як переконались львівські журналісти, він вже готовий приймати клієнтів.

Тим часом, Галицька райадміністрація лише спромоглась подати до суду за невиконання розпорядження щодо демонтажу. На сьогодні справа і досі в суді, імовірно, коли суд прийме рішення «Королівська пивоварня» і її літній дворик уже активно працюватиме.

«Мешканці, щоб мали посидіти на прибудинковій території, тепер будуть спостерігати за розпиванням алкогольних напоїв в цьому закладі», – заявила адвокат мешканців будинку на Площі Ринок, 16 Ірина Бабій.

Вона наголосила, що Козловський змінив цільове призначення двору спільного користування, тепер на його місці, фактично, заклад торгівлі.

Відзначимо, що Григорій Козловський спростовував ці закиди на вчорашній прес-конференції. Він заявляв, що дворик є його прибудинковою територією, тому він може влаштовувати там літній майданчик.

ІА "Вголос": НОВИНИ