Поклали квіти шани під залп військового салюту, помолилися та промовляли слова вдячності на велелюдному мітингу біля пам’ятника син головнокомандувача УПА Юрій Шухевич, заступники голів Львівської обласної ради Ярослав Качмарик та облдержадміністрації Іван Груник, міський голова Львова Андрій Садовий, духовенство, ветерани ОУН-УПА.

«Ми прийшли до місця останнього бою героя України Романа Шухевича, щоб запалитися вогнем боротьби за волю України, - наголосив заступник голови Львівської облради Ярослав Качмарик. – Ми мусимо тут сказати, що будемо гідними нащадками тих, хто віддав своє життя, щоб ми себе відчували українцями, хочемо і мусимо будувати велику Українську державу.

Герой України Юрій Шухевич звернувся до молоді з проханням пам’ятати історію, своїх героїв. Прикладом для наслідування закликав обрати подвиг Романа Шухевича заступник голови облдержадміністрації Іван Груник, який переконаний, що головнокомандувач УПА є взірцем щодо розбудови Української держави.

Міський голова Львова Андрій Садовий запропонував удвічі збільшити допомогу від мерії ветеранам УПА, що проживають у Львові. На його думку, саме місцева влада може у такий спосіб підтримати воїнів УПА соціально. За словами його заступника Василя Косіва, зараз у Львові приблизно 4 тисячі ветеранів УПА отримують від влади доплату до пенсії у розмірі 500 грн.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ