«Було обговорено останні події та нинішню ситуацію в Україні. Посли побажали Юрієві Луценку швидкого одужання», – мовиться в короткому повідомленні без дальших подробиць.

Луценко далі перебуває в лікарні після побиття, що сталося під час сутички між бійцями спецпідрозділу «Беркут» та активістами Автомайдану вночі з 10 на 11 січня перед Святошинським райвідділом міліції на проспекті Перемоги в Києві.

Сьогодні ж Громадське телебачення оприлюднило відео, з якого видно, як потерпів Луценко: він проривається в саму гущу бійки й зазнає одного удару у праву скроню рукою в рукавиці з боку бійців «Беркута», які в той час відбивали напад на них, після чого відразу відступає.

На інших відео, знятих до тієї сутички, видно й чути, як Луценко хапає полковника «Беркута» «за грудки» і грубо й непристойно лається на його адресу.

Після появи низки чуток про сп’яніння Луценка під час тих подій факт наявності алкоголю у крові політика після інциденту, без уточнень про його концентрацію, підтвердив головний лікар Київської міської наркологічної клінічної лікарні «Соціотерапія», яка робила дослідження, Володимир Ярий.

Дружина політика, народний депутат Ірина Луценко заперечувала, що її чоловік перед тими подіями вживав алкогольні напої. Але, за її словами, і сам Луценко, і вся його родина останніми днями вживали ліки зі вмістом алкоголю «Гівалекс» як засіб від застуди горла.

Увечері 10 січня і в ніч на 11 січня в Києві сталися сутички в залі Києво-Святошинського районного суду, де винесли вирок у справі так званих «васильківських терористів», біля судового приміщення, а потім і на проспекті Перемоги неподалік суду. Під час цих сутичок потерпіли і активісти, серед них кілька народних депутатів-свободівців та політик Юрій Луценко, і бійці спецзагону «Беркут».

Джерело: Радіо Свобода

 

ІА "Вголос": НОВИНИ