[media=63251,63253] 

Про це інформує кореспондент Вголосу.

У числі львівської делегації були: чоловічий вокальний ансамбль з України «Lavivo», а також дев’ять студентів львівської музичної академії імені М. Лисенка.

Як відзначив на сьогоднішній прес-конференції голова міжнародної ГО «Культурно-дослідницький центр України та Китаю «Ланьхва» Юрій Котик, площа Українського Культурного Центру в Шанхаї становить 960 м. кв. Це приміщення китайці надали українцям безкоштовно.

«Китайці захоплюються усім європейським, - зауважив Юрій Котик. – Тому Україна для них – одна з європейських держав, в якій бажають побувати чимало китайців. Однак для більшості з них побувати в Україні складно через відсутність відповідних міждержавних угод. Через те китайці залюбки знайомляться з Україною через наш Центр у Шанхаї».

Найбільша кількість китайців у Львові зосереджена у львівській музичній академії імені Миколи Лисенка. Як розповів викладач академії, заслужений діяч мистецтв України Остап Майчик, тут навчається 67 китайських студентів та аспірантів.

На думку Остапа Майчика, для китайців дуже приємно було почути китайську музику у виконанні українських співаків під час відкриття Українського Культурного Центру.До речі, день незалежності Китай святкує 1 жовтня. До цієї дати ГО «Культурно-дослідницький центр України та Китаю «Ланьхва», який вже організовував у нашому місті китайський новий рік, планує організувати у Львові представлення китайської культури та традицій.

ІА "Вголос": НОВИНИ