Бюджетні кошти міської ради Львова на висвітлення діяльності депутатського корпусу в ЗМІ планують передати на потреби ЗСУ.

На початку 2022 року в бюджеті Львова були передбачені кошти на висвітлення діяльності депутатського корпусу в ЗМІ. Ця практика тривала ще з початку 2010-х років, але час і обставини диктують зовсім інші потреби. 

«Зараз нам точно не до політики і піару. Сьогодні всім очевидно: найважливіше підтримувати Збройні сили. Тому вважаю, що керівники депутатських фракцій погодяться передати цю суму для потреб українського війська», - пише на своїй сторінці у фейсбук Секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак.

Зокрема, Петро Адамик, голова фракції «Європейська Солідарність», повідомив, що депутати фракції доручили йому підтримати ініціативу секретаря Львівської міської ради Маркіяна Лопачака, щодо скерування коштів міського бюджету, що були призначені на висвітлення діяльності депутатів у ЗМІ, на потреби Збройних сил України.

«Сподіваюся, що до нашої ініціативи також долучаться й депутати інших фракцій. Нині насамперед маємо забезпечити усім необхідним наших воїнів на фронті», - повідомив Петро Адамик.

Однозначну позицію висловив журналістам «Вголосу» у телефонній розмові й голова фракції політичної партії «Варта», Юрій Мартинюк:
«Абсолютно підтримую. Все, що може допомогти армії, я в жодному разі не заперечую», - коротко підтримав ініціативу Мартинюк.

Також у фракції ВО «Свобода» запевнили, що такі бюджетні кошти зараз для піарів не потрібні та мають бути використані для підтримки та допомоги ЗСУ.
 
«Звичайно, що ми підтримуємо ініціативу Секретаря ради. Нам потрібно зараз зосередити всі свої сили для допомоги ЗСУ. Політика то точно не найголовніше в теперішній час. Ми маємо зосередити максимум своєї уваги, максимум своєї роботи для допомоги ЗСУ. Висвітлення роботи депутатів це не є першочергове для життєдіяльності чи міста чи країни, тому: менше піару, більше реальної допомоги», - пояснив телефоном Любомир Мельничук, керівник Львівської міської організації ВО «Свобода», заступник голови фракції.

Голова фракції «Самопоміч» Вікторія Довжик повідомила, що важливо зараз, щоби усі працювали на підтримку ЗСУ, і не лише депутати допомагають, але й дуже багато підприємців.

«Це першочергова потреба і я не знаю людей, які мають іншу думку, і наша фракція також. Допомагають підприємці, допомагають депутати. Долучаються усі, хто, як може. Пріоритет справді один. Наша фракція не за піар і це правильно. Якщо є додаткове джерело, щоби допомогти ЗСУ, ми тільки за», - запевнила пані Вікторія.

Така ініціатива у міськраді далеко не перша й, вочевидь, не остання. Сьогодні роздуті раніше бюджети нарешті починають скеровувати у правильне річище. Позиційна єдність не лише серед населення, але й у владних просторах дає можливість розуміння правильності шляху, яким ідемо.

 Читайте також сьогодні на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ