Катання на лижах та відпочинок у горах разом з родиною - один з улюблених видів дозвілля міського голови Львова. Ще напередодні Нового року міський голова вітав усіх Андріїв з іменинами під час лижного відпочинку в українських Карпатах. Та як стало відомо ЗМІ, станом на 12 січня Андрій Садовий разом з родиною перебуває за кордоном. То куди ж подівся львівський мер?

Зауважимо, що традиція «лижного відпочинку» в родині Садових не є новою, та дотримується упродовж багатьох років.

Зокрема, під час львівської сміттєвої кризи міський голова з родиною мав зимовий відпочинок у курорті Буковель, а в 2017-у році за даними видання "Високий Замок" відпочивав у італійських Альпах. У 2019-у році тривала зимова відпустка міського голови була пов'язана з його участю у президентських виборах.

Нагадаємо, тоді Андрій Садовий заявив про те, що не планує більше кандидувати на посаду міського голови Львова та буде займатись політикою. Проте в підсумку лідер «Самопомочі» зійшов з президентських перегонів ще до першого туру, підтримавши кандидатуру Анатолія Гриценка.

  На початку минулого року родина Садових відвідала  гірськолижний курорт Тисовець, що на Львівщині, а вже в грудні 2021-го міський голова вітав з іменинами всіх Андріїв з гірськолижного курорту у Карпатах. 

Куди полетів міський голова цього разу?

Першим про ймовірну відсутність Андрія Садового на робочому місці написав телеграм-канал "Сонцесяйний", анонімний автор якого у жартівливо-саркастичному стилі веде комунікацію з читачами нібито від імені львівського мера. 

Згодом журналісти телеканалу NTA помітили Андрія Садового разом з родиною на літаку ірландського лоукостера Ryanair, який здійснював рейс з міжнародного аеропорту «Львів» до Меммінгема, що у Німеччині. Однак з'ясувати, куди міський голова Львова вирушив далі представникам ЗМІ наразі не вдалось. 

Зауважимо, як повідомляло видання "Високий Замок" з посиланням на львівських туристичних операторів, саме переліт бюджетними авіарейсами з пересадкою користується популярністю серед тих українців, що їдуть відпочивати на альпійські гірськолижні курорти. 

Ми звернулись за коментарем до пресслужби Львівської міської ради, аби отримати відповідь на два запитання - чи перебуває зараз міський голова на робочому місці, а якщо ні, то чи оформив він собі оплачувану відпустку?

У пресслужбі міського голови нам коротко повідомили, що не володіють інформацією, де зараз перебуває міський голова та чи має він відпустку, без детальних коментарів. Та порадили звернутися з відповідним інформаційним запитом.  То чи перебуває Андрій Садовий станом на сьогодні, 12 січня 2022-го року, на  своєму робочому місці?

Адже вівторок, наскільки відомо, є робочим днем. Очевидно, відповідь на це питання можна зарахувати до одної категорії з відповідями на інші «вічні» львівські питання.

Коли чекати повноцінної роботи електронного квитка у Львові, який обіцяють впровадити з 2014-го року? Коли збудують сміттєпереробний завод, який міський голова обіцяв запустити у 2019-у році?  Відповіді на ці питання, як і стосовно відпустки, об'єднує лише одне - той факт, що відповідей немає.

ІА "Вголос": НОВИНИ