Львівська обласна державна адміністрація на чолі з Маркіяном Мальським мала три місяці для того, щоби вирішити проблеми з теплопостачанням у Новояворівську та Новому Роздолі на Львівщині, але не зробила цього.

Про це в ефірі "Народного толк-шоу" заявив депутат Львівської облради, Голова Секретаріату ВО "Свобода" Руслан Кошулинський.

"Ось є представник обласної адміністрації. Нагадаю йому, що в нас є безперервність влади. Ви в липні ще знали про цю проблему, коли бралися за владу. І що робили? Скільки було звернень від ЛОДА в Генеральну прокуратуру? Скільки у Кабінет Міністрів? Та голова ЛОДА у Новому Роздолі і Новояворівську ночувати мав і не вилазити! Нагадаю приїзд президента Зеленського до Львова: першими питаннями стояли проблеми Новояворівська і Нового Роздолу. Що мав робити голова ЛОДА? Трупом за те лягати. А не зробив нічого", - зазначив Руслан Кошулинський.

Депутат зазначив, що причина проблем із теплопостачанням криється в тому, що стратегічні підприємства було віддано у приватні руки.

"Де ще на Львівщині є проблема з теплом? Може, в Дрогобичі? Чи у Стрию? Ні, немає. Бо там концесії немає. Добре, що вдалося зупинити Червоноград, а він до тих самих власників йшов. Базове: стратегічні підприємства місцевого характеру, водоканал і теплопокомуненерго, не можна віддавати в концесію приватним фірмам. Це питання можна було вирішити ще у серпні - перевести у комунальне підприємство. Але обласна адміністрація не зробила цього і зараз уже не встигає", - додав Руслан Кошулинський.

Як відомо, працівники Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ відмовляються подавати тепло в понад 60 000 домівок, адже їм уже півроку не виплачують зарплатні.

ІА "Вголос": НОВИНИ