Президент України Володимир Зеленський пообіцяв допомогти з вирішенням проблем ветеранів Одещини.

Про це він заявив під час робочої поїздки до регіону, передає пресслужба Офісу Президента.

«Ми сьогодні вітали моряків (з Днем ВМС – ред.), але я вітаю і наших атовців, »афганців«, усіх ветеранів, які в будь-який час захищали нашу країну, захищають і будуть захищати», – заявив Зеленський.

Він також зазначив, що увічнення пам’яті героїв дуже важливе і закликав місцеву владу Одеси долучитися до розв'язання проблеми встановлення в Одесі меоріалу ветеранам російсько-української війни.

«Ви виконували свій обов'язок, захищали державу. Ви зараз просите. Я почуваюся приниженим. Довгі роки принижували ветеранів. У багатьох питаннях вас не почули, тому треба спілкуватися. Треба говорити в обличчя. Важливо почути й вирішувати проблеми. Потрібен результат», –сказав президент.

Ветерани, у свою чергу, закликали створити в Одеській області центр психологічної реабілітації для колишніх бійців.

Зеленський відзначив, що для розв'язання нагальних проблем ветеранів необхідно залучати консультативну раду у справах ветеранів війни, сімей загиблих захисників України.

«Зараз є рада. Мені здається, що це правильний інструмент, щоб усі питання доводити до кінця. Раніше в регіонах мені ставили важливі питання, не пов’язані з повноваженнями Президента. А потім багато речей у бюрократичній системі забувалося. Ми створили цю раду, все виписуємо, прив’язуємо до термінів, до менеджменту, який за цим стоїть», – додав він.

Нагадаємо, Зеленський гостро висловився щодо окупації Криму.

ІА "Вголос": НОВИНИ