Як зазначено в повідомленні на сайті Дрогобицької міськради, члени виконкому проголосували за ТОВ «Еко-Стандарт 10», що є партнером компаній Solventure Ltd і IDS Consulting.

Перша компанія має ліцензію на будівництво відповідних об'єктів, а друга, як зазначено в повідомленні, готова стати фінансовим партнером проекту.

Компанія пропонує побудувати завод із переробки побутових відходів потужністю 100 тисяч тонн на рік за технологією біохімічної обробки з подальшим виділенням теплової та електричної енергії. Для об'єкта необхідна ділянка площею 5 га.

Термін будівництва заводу - 36 місяців. Орієнтовна вартість будівництва - близько EUR100 млн, які готові в повному обсязі інвестувати дві названі компанії.

Також повідомляється, що наступним етапом є затвердження інвестора сесією Дрогобицької міськради.

Як відомо, влада Дрогобича зверталася до керівництва Львівської обладміністрації з проханням визнати місто зоною екологічного лиха у зв'язку з тим, що в Дрогобичі накопичилося близько 2 тисяч тонн відходів.

Дрогобич зазнає труднощів із вивезенням твердих побутових відходів з 9 лютого, коли жителі села Брониця Дрогобицького району перекрили дорогу до міського полігона райцентру. Ситуацію не вдається вирішити досі. Жителі села блокують дорогу до полігона, який є власністю Дрогобича.

ІА "Вголос": НОВИНИ