Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що щонайменше три групи впливу з'ясовують між собою, хто представлятиме в Україні інтереси президента Росії Володимира Путіна, а раніше Віктор Медведчук лідирував у цьому.

Про це Данілов заявив в інтерв'ю "РБК-Україна"

«Що на сьогоднішній день відбувається на російському напрямку? На російському напрямку зараз відбувається колосальна боротьба за вплив на Україну серед тих людей, які знаходяться на території нашої країни. Між цими групами йде зіткнення», - зазначив Данілов. 

За його словами, група Медведчука раніше перебувала «у фаворі» з урахуванням того, що він  - кум Путіна. Зараз між цими групами йде з'ясування взаємин, хто буде тут старшим, щоб представляти інтереси Російської Федерації.

«Чи багато таких груп? Я знаю як мінімум три групи, які з'ясовують, хто представлятиме тут інтереси Путіна. Група, що відвалилася – це була група Медведчука, четверта», - каже Олексій Данілов.

Так секретар РНБО прокоментував припущення про те, що Росії може бути вигідно отримати рішення ЄСПЛ проти України у справах Медведчука як «юридичної підпірки» для зняття санкцій. 

Раніше повідомлялося, що секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов пропонує змінити форму правління державою. 

ІА "Вголос": НОВИНИ