У списку три енергетичних компаній і вісім осіб, пов'язаних з угрупованням найманців.

Про це повідомив із Брюсселя кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

Рада ЄС затвердила санкції проти членів російської приватної військової компанії «Вагнера», а також проти трьох компаній, пов’язаних з нею.

«Затверджені санкції проти групи Вагнера: у списку три енергетичних компаній і вісім осіб, пов'язаних з угрупованням найманців. Рішення буде опубліковано в офіційному журналі ЄС пізніше сьогодні», – написав він.

Раніше він повідомляв, що санкції будуть спрямовані проти колишнього офіцера російських спеціальних сил, очільника угруповання Дмитра Уткіна, одного з підрядників ПВК в Сирії Станіслава Дичка та причетного до дій ПВК у Центральноафриканській Республіці Валерія Захарова.

Європейський Союз у середині листопада погодився розробити основу для можливих санкцій проти російських найманців, які можуть бути направлені в регіон Сахель в Західній Африці. Згодом Європарламент ухвалив резолюцію з засудженням порушенням прав людини приватною військовою компанією «Вагнера», звинувативши Росію.

Нагадаємо, як писав "Вголос", згідно з висновками розслідувачів з «Bellingcat», українські спецслужби дійсно працювали над планом затримання військових злочинців з ПВК «Вагнер». Понад те, президент Зеленський знав про операцію та дав згоду на її проведення, попори те, що раніше публічно це заперечував. 

ІА "Вголос": НОВИНИ