Одна із українських заправок, розташована на Київщині, потрапила у мовний скандал: чоловіка відмовилися обслуговувати українською.

Про це у «Фейсбуці» написав Олександр Мартиненко.

Текст повністю:

«Діалог з касиркою на заправці БРСМ при в'їзді до Борисполя: - А чому Ви мене не нашою мовою обслуговуєте? - Какой ета нє вашей? Как хачю, так і абслуживаю. - Не моєю, а НАШОЮ ДЕРЖАВНОЮ мовою я Вас прошу до мене звертатися. - Как мнє удобна, так і буду ґаваріть! Імєю права! - Так принципово? - Да! - Тоді кличте адміністратора і давайте мені Книгу скарг та пропозицій... На тому й розійшлися... Дуже сподіваюсь, що керівництво мережі БРСМ вжиє заходів і повідомить мене про це...»

Згодом Мартиненко додав: «UPD: Є адекватна реакція від БРСМ: 03.07.2020р. Керівник заправки вже зателефонував мені, запевнив, що вжито необхідних заходів для запобігання подібних порушень. Касирка - оштрафована... Таким чином можна вважати інцидент вичерпаним. Нехай він стане для усіх працівників у сфері обслуговування доброю наукою. Дякую керівництву мережі БРСМ!».

https://www.facebook.com/oleksandr.martynenko.37/posts/3993860580685231

Як писав «Вголос», “І нє далжна абщацца на ньом”: у Києві відома мережа кав’ярень потрапила у гучний скандал через українську мову (фото).

ІА "Вголос": НОВИНИ