У суботу, 12 червня, у Львові з'являться два додаткових центри вакцинації. Один відкриють у ТРЦ «Форум Львів», інший –у сихівському Центрі Довженка. Свою роботу також продовжить центр вакцинації, що розташований на «Арені Львів».

Кого і яким препаратом мають щепити у нових центрах вакцинації вже найближчими днями, «Вголосу» під час брифінгу розповіли перший заступник міського голови Андрій Москаленко та начальниця управління охорони здоров’я ЛМР Леся Кобецька.

За словами Андрія Москаленка, у новостворений центр вакцинації у Центрі Довженка зможуть прийти ті громадяни, які мають підписану декларацію з лікарем. У центрі вакцинації, що з'явиться у ТРЦ «Форум Львів» вакцинуватимуть людей зі списку очікування в додатку «Дія». Вакцинальний центр на "Арені Львів" продовжуватиме приймати громадян, зареєстрованих на вакцинацію через додаток «Дія».

До слова, до вакцинації у кінотеатрі ім. Довженка долучатимуть всіх охочих. При цьому, у мерії кажуть, що бути зареєстрованим у додатку «Дія» – не обов' язково.

Аби робота відбувалась системно та злагоджено, львів'ян, що підпадають під вакцинацію, будуть обдзвонювати.

«Буде окреме попередження. Зараз здійснюється обдзвін, щоб можна було пропорційно розподілити для зручності час приходу громадян і роботи самих медичних бригад», – додає Андрій Москаленко.
У новостворених центрах, мешканців міста будуть щепити китайським препаратом CoronaVac.

На стаціонарних пунктах вакцинації, яких у місті є 10, львів'ян продовжують щепити американським препаратом Pfizer.

Препаратом Pfizer будуть робити Covid-щеплення й освітянам, які працюватимуть у приймальних комісіях, а також – працівникам судових органів та органів виконавчої влади. Ті, хто зовсім не вакцинувалися, також можуть отримати щеплення цим препаратом.

Також, у мерії повідомляють, що завтра стаціонарні вакцинальні бригади мають отримати додаткову дозу препарату AstraZeneca. Його введуть тим громадянам, які будуть робити друге щеплення.

«Була інформація про надходження додаткової кількості AstraZenec-и для другого щеплення. Очікуємо, коли наші бригади її отримають. Сподіваємось, що вже завтра вони зможуть отримати безпосередньо цю вакцину і тоді будуть робити вже на стаціонарних локаціях друге щеплення», – каже Андрій Москаленко.

ІА "Вголос": НОВИНИ