Міністри внутрішніх справ країн ЄС на зустрічі в естонському Таллінні в четвер, 6 липня, відкинули заклик Італії відкрити порти інших держав для прийому човнів із врятованими в Середземному морі мігрантами, передає DW.

«Розбіжності були раніше і залишаються», - заявив міністр внутрішніх справ Італії Марко Мінніті, зазначивши, що Рим і надалі наполягатиме на своїй вимозі. 

«Ми це не підтримуємо», - заявив міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр (Thomas de Maizière), цитує агентство dpa. Він додав, що відкриття додаткових портів для рятувальних човнів може спонукати ще більше мігрантів до спроб перетнути Середземне море. 

Речник фрацузького уряду Крістоф Кастанер у Парижі теж заявив про відмову. »Ні, міністр внутрішніх справ відповів, що ми цього не робитимемо», – сказав він у інтерв'ю телекомпанії LCI TV.

Представники урядів Іспанії, Люксембургу та Нідерландів також були серед тих, хто виступив проти італійської пропозиції. «Відкриття більшої кількості портів не вирішить цю проблему», - сказав міністр юстиції Голландії Стеф Блок.

За даними ОНН, у цьому році майже 90 відсотків з 96 тисяч мігрантів, що потрапили в Європу Середземним морем, прибули до Італії. Понад 2 тисяч людей загинули під час небезпечної подорожі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ