Компанія LG Electronics Inc. в четвер заявила, що успішно продемонструвала передачу даних 6G з використанням терагерцового діапазону, оскільки південнокорейський технологічний гігант намагається просунутися вперед в області комунікаційних технологій наступного покоління.

Про це повідомляє Yonhap.

Минулого тижня LG у співпраці з Fraunhofer-Gesellschaft, провідною європейською дослідницькою організацією, яка орієнтована на додатки, в Берліні, успішно відправила сигнали бездротового зв'язку 6G терагерцового діапазону на 100 метрів на відкритому повітрі.

LG повідомила, що спільно з Fraunhofer-Gesellschaft розробила новий підсилювач потужності для забезпечення стабільних сигналів зв'язку в терагерцевому спектрі 6 ГГц.

Надширокосмуговий спектр має невеликий діапазон частот, в той час як втрати потужності в процесах передачі і прийому антени дуже великі, і для вирішення таких проблем потрібні посилені підсилювачі потужності.

На цій фотографії, наданій LG Electronics Inc. 19 серпня 2021 року, показана демонстрація компанією бездротового зв'язку 6G терагерцового діапазону в Берліні. 

LG заявила, що її новий підсилювач може забезпечити максимальний вихідний сигнал 15 децибел-мілліват для стабільного зв'язку в діапазоні 155-175 гігагерц.

LG додала, що вона також розробила технології адаптивного формування променя і перемикання антен з високим коефіцієнтом посилення для демонстрації терагерцового бездротового зв'язку 6G.

LG очікує, що зв'язок 6G буде комерціалізувано в 2029 році, а переговори про стандартизацію почнуться в 2025 році.

Компанія вважає, що телекомунікаційна мережа наступного покоління може забезпечити більш високу швидкість передачі даних, меншу затримку і більш високу надійність, ніж 5G.

Читайте також на сайті ІА Вголос: 

ІА "Вголос": НОВИНИ