Сьогодні у Львівську обласну дитячу клінічну лікарню “Охматдит” доправили 4-річного пацієнта, який проковтнув лампочку від гірлянди. Без жодного розрізу медикам вдалося дістати сторонній предмет із бронха дитини.

Про це повідомляють на сторінці медустанови у соціальній мережі.

Зі слів батьків, родина дістала коробки з прикрасами, щоб прикрасити ялинку. В якийсь момент їх 4-річний син проковтнув світлодіодну лампочка з гірлянди. Хлопчик почав кашляти і задихатися. Батьки викликали швидку, яка й доставила малого пацієнта до лікарні.

Чергові лікарі зробили рентген і побачили стороннє тіло у дихальних шляхах. Діставали його з допомогою бронхоскопії, тобто без жодного розрізу.

«Гострими, направленими в різні сторони вусиками лампочка »дивилася« на мене. Вуса під час дихання травмували слизову оболонку і уже утворилися дрібні крововиливи. Я захопив вусики щипцями і завів їх у тубус.Разом з тубусом дістав лампочку з бронха дитини», - пояснив торакальний хірург Олександр Колодій.

Маленький пацієнт почувається добре і вже виписаний додому.

А медики ще раз нагадують батькам: “Будьте обережними з усіма дрібними і гострими предметами, якщо у домі є маленькі діти! Маленькі дослідники мають звичку пробувати усе на зуб. Хай свята минуть безпечно!”

Читайте також: 

У львівському «Охматдиті» відкрито іменну палату Свіщових

“Одних меценатів для ефективної роботи ОХМАТДИТу - не вистачить”, - Тетяна Бей

Хлопчику з вродженою вадою, від якого відмовились батьки, львівські лікарі провели надскладну операцію

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ