Приватні перевізники незаконно вимагають грошей за проїзд від пенсіонерів.

Про це вчора, 29 листопада, під час сесії Львівської міської ради заявив депутат від ВО "Свобода" Тарас Гупало.

Депутат вимагає від влади Львова негайно розірвати договори з усіма приватними перевізниками, які вимагають у пенсіонерів платити за проїзд.

"До мене почали масово звертатись мешканці Білогорщі зі скаргами про те, що водії маршруток, які обслуговують приватні перевізники, продовжують вимагати із пенсіонерів оплату за проїзд. Вони згуртувались і підготували спільну заяву з підписами. Більше того, як йдеться у спільному зверненні, є регулярні інциденти грубої відмови водіїв від перевезення пенсіонерів", — пояснив депутат ЛМР від ВО "Свобода" Тарас Гупало.

Він нагадав, що Постановою Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 року № 354 запровадили загальний безплатний проїзд для усіх пенсіонерів за віком на міському пасажирському транспорті загального користування.

«Частина перевізників у Львові щодня цинічно й аморально вимагають у тисяч пенсіонерів кошти за проїзд у транспорті. Без будь-яких підстав і керуючись лише особистою потребою до збагачення, нехтуючи законами. Таке самоправство потрібно жорстко припинити», — наголосив свободівець.

У своєму зверненні Тарас Гупало звернувся до органів прокуратури та поліції невідкладно розпочати кримінальні провадження за фактами умисного вимагання коштів й їхнього протиправного привласнення представниками транспортних підприємств Львова.

ІА "Вголос": НОВИНИ